Följ oss

Nyheter

Turbulensen fortsätter i SENS, oklart vad som nu händer

Publicerad

den

Turbulens inom SENS blir allt större. Nyligen lämnade Lise Toll rollen som VD efter bara sju månader då ägarna och styrelsen valt att byta inriktning på bolaget. Förändringen, som handlar om att satsa på nytt affärsområde med sol- och vindenergi, skulle ledas av Otto Werneskog som även tog på sig VD-rollen för hela SENS. Nu har det gått en månad och bolaget meddelar att Wernerskog lämnat in sin avskedsansökan och att Henrik Boman tar över VD-rollen på dagen.

Vad som inte framgår av bolagets pressmeddelande är varför Wernerskog avgår och vad som nu händer med bolagets nya inriktning som han skulle leda.

Det hela är extra märkligt då Otto Wernerskog är bolagets näst största ägare med 20,95 procent av aktierna.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära