Följ oss

Nyheter

VD för SENS lämnar bolaget efter bara sju månader

Publicerad

den

SENS, Sustainable Energy Solutions Sweden, fortsätter att vara turbulent. Bolaget har en brokig historia där ny verksamhet inom energi har förvärvats då och då, samtidigt som tidigare förvärvad verksamhet då och då lagts ner.

Under 2021 gjordes en omställning av SENS när energilagringsverksamheten Pumped Hydro Storage köptes, samtidigt som tidigare verksamhet med lagring av värme i borrhål behölls. Övrig verksamhet avvecklades.

Nu fortsätter turbulensen. I måndags meddelades att SENS utökar sin verksamhet med projekt inom sol- och vindkraft, en verksamhet som ska växa både organiskt och genom förvärv. Detta följdes av att Lise Toll som blev vd för bara sju månader sedan idag sade upp sig, enligt bolaget med hänvisning till att hon inte delar styrelsen och ägarnas bild av den nya verksamhetsinriktningen.

Nyheter

Tre bra aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har denna vecka analyserat sex olika företag och varav tre aktier är bra att köpa.

Köp

  • Bredband2
  • Bergman & Beving
  • Getinge

Avvakta

  • Momentum Group
  • Boliden
  • Arjo
Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen av Sdiptech är orättvist snål

Publicerad

den

Sdiptech är Veckans aktie i Dagens Industri som i analysen kommer fram till en köprekommendation. Serieförvärvarna var under en period heta på börsen och sedan slutade de att vara heta. Dagens Industris slutsats är att Sdiptech har följt med hela skaran aktier lite väl mycket, detta företag har mer värde.

Man lyfter bland annat fram att bolaget har en stabil organisk tillväxt i nischer inom infrastruktur och gör kvalitetsförvärv med egen generator.

”Aktien har kraschat med 60 procent i år. Men när Di öppnar upp det svåranalyserade bolagets svarta låda och jämför med sektorkollegorna är slutsatsen tydlig: marknadens prissättning är orättvist snål. På sikt talar dock mycket för att börsen kommer att se på den tidigare kursraketen med väsentligt blidare ögon än i dag. Vi ser en chans till stjärnvärdering och trycker på köp.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering – intervju med vd

Publicerad

den

MEDS lager

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering på First North under första veckan av oktober. Affärsvärlden har tidigare publicerat en analys där man skrev att aktien möjligtvis kan vara intressant att köpa på 50 kronor. Nedan blir vd Björn Thorngren intervjuad om verksamheten.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära