Följ oss

Nyheter

VD för SENS lämnar bolaget efter bara sju månader

Publicerad

den

SENS, Sustainable Energy Solutions Sweden, fortsätter att vara turbulent. Bolaget har en brokig historia där ny verksamhet inom energi har förvärvats då och då, samtidigt som tidigare förvärvad verksamhet då och då lagts ner.

Under 2021 gjordes en omställning av SENS när energilagringsverksamheten Pumped Hydro Storage köptes, samtidigt som tidigare verksamhet med lagring av värme i borrhål behölls. Övrig verksamhet avvecklades.

Nu fortsätter turbulensen. I måndags meddelades att SENS utökar sin verksamhet med projekt inom sol- och vindkraft, en verksamhet som ska växa både organiskt och genom förvärv. Detta följdes av att Lise Toll som blev vd för bara sju månader sedan idag sade upp sig, enligt bolaget med hänvisning till att hon inte delar styrelsen och ägarnas bild av den nya verksamhetsinriktningen.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära