Följ oss

Nyheter

Gold Town Games får beställning på grafik för NFTs

Publicerad

den

Gold Town Games har fått en tilläggsbeställning på 3D-grafik för karaktärer och arenor till play-to-earn-spelet Cricket Star Manager. Det initiala ordervärdet är uppgår till cirka 1 miljoner kronor och innebär att Gold Town Games under resterande del av året skall producera material till spelet och då främst grafiskt material som kommer att läggas på blockkedja och säljas som s k NFTs (non-fungible tokens). 

– I NFT-världen där spelarkort även kan köpas och säljas utanför spelet blir det extra viktigt att de har en egen identitet och ett igenkännande. Vi skapar därför en produktionsprocess där vi kan generera tusentals unika spelarkort. För oss är CSM ett mycket spännande uppdrag där vi samtidigt skaffar oss kompetens att ligga i framkant inom segmentet spel på blockkedja”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar. 

Gold Town Games tecknade under slutet av januari 2022 avtal på 17,5 miljoner kronor om att utveckla ett cricketspel med play-to-earn-funktionalitet på GTG:s managerspelsplattform tillsammans med spelproducenten CS Games. Cricket Star Manager beräknas vara färdigställt för en första lansering (soft-launch) under slutet av det tredje kvartalet 2022.

Nyheter

Tre bra aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har denna vecka analyserat sex olika företag och varav tre aktier är bra att köpa.

Köp

  • Bredband2
  • Bergman & Beving
  • Getinge

Avvakta

  • Momentum Group
  • Boliden
  • Arjo
Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen av Sdiptech är orättvist snål

Publicerad

den

Sdiptech är Veckans aktie i Dagens Industri som i analysen kommer fram till en köprekommendation. Serieförvärvarna var under en period heta på börsen och sedan slutade de att vara heta. Dagens Industris slutsats är att Sdiptech har följt med hela skaran aktier lite väl mycket, detta företag har mer värde.

Man lyfter bland annat fram att bolaget har en stabil organisk tillväxt i nischer inom infrastruktur och gör kvalitetsförvärv med egen generator.

”Aktien har kraschat med 60 procent i år. Men när Di öppnar upp det svåranalyserade bolagets svarta låda och jämför med sektorkollegorna är slutsatsen tydlig: marknadens prissättning är orättvist snål. På sikt talar dock mycket för att börsen kommer att se på den tidigare kursraketen med väsentligt blidare ögon än i dag. Vi ser en chans till stjärnvärdering och trycker på köp.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering – intervju med vd

Publicerad

den

MEDS lager

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering på First North under första veckan av oktober. Affärsvärlden har tidigare publicerat en analys där man skrev att aktien möjligtvis kan vara intressant att köpa på 50 kronor. Nedan blir vd Björn Thorngren intervjuad om verksamheten.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära