Följ oss

Nyheter

Gold Town Games får beställning på grafik för NFTs

Publicerad

den

Gold Town Games har fått en tilläggsbeställning på 3D-grafik för karaktärer och arenor till play-to-earn-spelet Cricket Star Manager. Det initiala ordervärdet är uppgår till cirka 1 miljoner kronor och innebär att Gold Town Games under resterande del av året skall producera material till spelet och då främst grafiskt material som kommer att läggas på blockkedja och säljas som s k NFTs (non-fungible tokens). 

– I NFT-världen där spelarkort även kan köpas och säljas utanför spelet blir det extra viktigt att de har en egen identitet och ett igenkännande. Vi skapar därför en produktionsprocess där vi kan generera tusentals unika spelarkort. För oss är CSM ett mycket spännande uppdrag där vi samtidigt skaffar oss kompetens att ligga i framkant inom segmentet spel på blockkedja”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar. 

Gold Town Games tecknade under slutet av januari 2022 avtal på 17,5 miljoner kronor om att utveckla ett cricketspel med play-to-earn-funktionalitet på GTG:s managerspelsplattform tillsammans med spelproducenten CS Games. Cricket Star Manager beräknas vara färdigställt för en första lansering (soft-launch) under slutet av det tredje kvartalet 2022.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära