Följ oss

Nyheter

Gold Town Games får beställning på grafik för NFTs

Publicerad

den

Gold Town Games har fått en tilläggsbeställning på 3D-grafik för karaktärer och arenor till play-to-earn-spelet Cricket Star Manager. Det initiala ordervärdet är uppgår till cirka 1 miljoner kronor och innebär att Gold Town Games under resterande del av året skall producera material till spelet och då främst grafiskt material som kommer att läggas på blockkedja och säljas som s k NFTs (non-fungible tokens). 

– I NFT-världen där spelarkort även kan köpas och säljas utanför spelet blir det extra viktigt att de har en egen identitet och ett igenkännande. Vi skapar därför en produktionsprocess där vi kan generera tusentals unika spelarkort. För oss är CSM ett mycket spännande uppdrag där vi samtidigt skaffar oss kompetens att ligga i framkant inom segmentet spel på blockkedja”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar. 

Gold Town Games tecknade under slutet av januari 2022 avtal på 17,5 miljoner kronor om att utveckla ett cricketspel med play-to-earn-funktionalitet på GTG:s managerspelsplattform tillsammans med spelproducenten CS Games. Cricket Star Manager beräknas vara färdigställt för en första lansering (soft-launch) under slutet av det tredje kvartalet 2022.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära