Följ oss

Nyheter

Kvix ger upp – skalet kan fyllas med ny verksamhet

Publicerad

den

Skyltdock utslagen som Kvix

Kvix, som noterades för två år sedan, är ett företag med en plattform där instruktörer kan hålla träningspass online. Intresset från kunder att träna på detta sätt är dock lågt, eller rättare sagt så är det i alla fall lågt att göra det via Kvix.

Kvix har lånat pengar för att hålla sig flytande men idag gav man upp. Nu ska verksamheten läggas ner eller säljas. Ett rimligt utfall är att grundarna får verksamheten i utbyte mot att de inte kräver att få tillbaka sina utlånade pengar.

Planen framåt för bolaget är enligt pressmeddelandet ”I syfte att framåt fortsätta agera i aktieägarnas bästa intresse kommer vi noga utvärdera potentiella strukturaffärer som kan gynna bolaget och dess aktieägare.”. Det innebär med största sannolikhet att det tomma skalet ska användas för att notera något annat företag.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära