Följ oss

Nyheter

MBRS Group – butiken brinner och ledningen lämnar

Publicerad

den

We aRe Spin Dye noterades för ett och ett halvt år sedan och har sedan varit ett enda stort transaktionstrassel. Bara tre månader efter noteringen köper man Odd Mollys modeverksamhet (Odd Molly och Hunkydory), en verksamhet som i sin tur en kort tid innan har förvärvat marknadsplatsen Used By. Redan här är det hela snurrigt, We aRe Spin Dye erbjuder en lösning för färgning av textiler, men är nu även ägare av ett par modemärken och en marknadsplats, det är så spretigt att igen vettig människa rimligtvis kan styra det.

Det dröjer inte många månader innan Used By avvecklas till en stor förlust.

Men We aRe Spin Dye låter sig inte avskräckas av ett problemfyllt förvärv utan ger sig på nästa förväv, ett e-handelskonglomerat som går under namnet Best of Brands Group. Det består av Campadre, Members och Best of Brands. I samband med detta väljs Gustaf Öhrn, Anna E Öhlin och Per Törnberg in i styrelsen.

Redan samma månad som förvärvet av Best of Brands Group görs meddelar Odd Mollys vd att hon avgår.

Strax innan 2021 går mot sitt slut så meddelar We aRe Spin Dye att de byter namn till MBRS Group.

I mars 2022 anställs Tommy Wahlberg som ny CFO, men han blir inte långvarig för redan efter två månader meddelades att han avgår. Men otroligt nog så har under denna period även vd för hela MBRS Group avgått. Vidare så har även Campadre under denna period satts i konkurs, som även verkar ha innefattat Members.

Strax innan hade även den problemfyllda Best of Brands-lokalen i Sickla, som var butik och lager, brunnit vilket fick bolaget att överge den.

  • Used By har lagts ner
  • Odd Mollys vd har avgått
  • CFO har avgått efter två månader
  • VD för hela MBRS Group har avgått
  • Campadre, inklusive Members, har försatts i konkurs
  • Best of Brands-lokalen har brunnit och övergivits

Någonting säger oss att denna historia kommer att fortsätta bjuda på händelser.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära