Följ oss

Nyheter

MBRS Group – butiken brinner och ledningen lämnar

Publicerad

den

We aRe Spin Dye noterades för ett och ett halvt år sedan och har sedan varit ett enda stort transaktionstrassel. Bara tre månader efter noteringen köper man Odd Mollys modeverksamhet (Odd Molly och Hunkydory), en verksamhet som i sin tur en kort tid innan har förvärvat marknadsplatsen Used By. Redan här är det hela snurrigt, We aRe Spin Dye erbjuder en lösning för färgning av textiler, men är nu även ägare av ett par modemärken och en marknadsplats, det är så spretigt att igen vettig människa rimligtvis kan styra det.

Det dröjer inte många månader innan Used By avvecklas till en stor förlust.

Men We aRe Spin Dye låter sig inte avskräckas av ett problemfyllt förvärv utan ger sig på nästa förväv, ett e-handelskonglomerat som går under namnet Best of Brands Group. Det består av Campadre, Members och Best of Brands. I samband med detta väljs Gustaf Öhrn, Anna E Öhlin och Per Törnberg in i styrelsen.

Redan samma månad som förvärvet av Best of Brands Group görs meddelar Odd Mollys vd att hon avgår.

Strax innan 2021 går mot sitt slut så meddelar We aRe Spin Dye att de byter namn till MBRS Group.

I mars 2022 anställs Tommy Wahlberg som ny CFO, men han blir inte långvarig för redan efter två månader meddelades att han avgår. Men otroligt nog så har under denna period även vd för hela MBRS Group avgått. Vidare så har även Campadre under denna period satts i konkurs, som även verkar ha innefattat Members.

Strax innan hade även den problemfyllda Best of Brands-lokalen i Sickla, som var butik och lager, brunnit vilket fick bolaget att överge den.

  • Used By har lagts ner
  • Odd Mollys vd har avgått
  • CFO har avgått efter två månader
  • VD för hela MBRS Group har avgått
  • Campadre, inklusive Members, har försatts i konkurs
  • Best of Brands-lokalen har brunnit och övergivits

Någonting säger oss att denna historia kommer att fortsätta bjuda på händelser.

Nyheter

Lundin Mining gör stort förvärv – 75 procent av bolagets intäkter kommer nu från koppar

Publicerad

den

Caserones, koppargruva i Chile

Lundin Mining meddelade tidigare idag att de förvärvar 51 procent av SCM Minera Lumina Copper av JX Nippon Mining & Metals Corporation. Lundin Mining har rätt att förvärva ytterligare 19 procent under en femårsperiod. Det förvärvade bolaget driver koppar-molybden-gruvan Caserones i Chile.

Lundin Mining betalar 800 miljoner USD vid tillträde och sedan 150 miljoner USD under en period på sex år. De ytterligare 19 procenten kan förvärvas för 350 miljoner USD.

Förvärvet är i linje med Lundin Minings strategiska mål och ger företaget en storskalig kopparproduktion med lång livstid med ett bra kassaflöde, som kompletterar Lundin Minings befintliga verksamheter och högkvalitativa tillgångar inom basmetaller med stort fokus på koppar. Förvärvet gör att 75 procent av Lundin Minings intäkter kommer att komma från koppar.

Dagens industri frågar vd Peter Rockandel om det är rimligt att köpa Caserones med tanke på investeringsbehovet för Josemaria. Han svarar ”Att få köpa en världsklasstillgång som dessutom är strategiskt helt rätt för den existerande portföljen är otroligt ovanligt så det är inget man kan tacka nej till. Dessutom gör vi det här köpet utan skuld och gruvan kommer direkt att generera fritt kassaflöde”.

Fortsätt läsa

Nyheter

EQL Pharma-aktien kommer fortsätta att gå upp

Publicerad

den

Graf över EQL Pharma-aktiens kursutveckling

EQL Pharma är en riktig succéaktie och den är fortsatt köpvärd anser Affärsvärlden i en analys som publicerades under onsdagen. Företaget, som är verksamt inom generikaläkemedel, har utvecklat en fungerande affärsmodell i Norden och nu ska den exporteras till övriga Europa.

”Aktien har gått mycket starkt sedan i höstas och är inte billig. Det förvånar inte givet defensiva kvaliteter kombinerat med en stark tillväxtprofil. Vi lutar åt att det finns mer att hämta om man lyfter blicken flera år fram. Rådet blir köp för den långsiktiga”

EQL Pharma noterades på Spotlight i slutet av 2013 och har planer på att flytta till Stockholmsbörsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Dagens industri varnar för räddningsemission i BHG Group

Publicerad

den

Bygg Hemma Group (BHG) har haft en riktigt dålig utveckling och det verkar aldrig riktigt ta slut. Nu varnar Richard Bråse på Dagens industri för att bolaget kan behöva göra en räddningsemission.

“700 Mkr i negativt fritt kassaflöde före rörelseförvärv, ett organiskt försäljningstapp på 5 procent och dubbla nyemissioner var utfallet 2022 för BHG. 2023 börjar mardrömmen på allvar för aktieägarna, med riskkapitalbolaget EQT i spetsen.”

Bråse tänker sig att en företrädesemission eftersom emissionen är av en så kraftigt defensiv karaktär.

Vad vill huvudägarna?

Något som inte diskuteras i artikeln är frågan om vad huvudägarna vill. EQT äger via sin misslyckade Public value-fond drygt 25 procent. Det norska företaget Ferd har undan för undan ökat sitt innehav och har nu drygt 18 procent av aktierna.

Artikeln har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
  • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära