Följ oss

Nyheter

MBRS Group – butiken brinner och ledningen lämnar

Publicerad

den

We aRe Spin Dye noterades för ett och ett halvt år sedan och har sedan varit ett enda stort transaktionstrassel. Bara tre månader efter noteringen köper man Odd Mollys modeverksamhet (Odd Molly och Hunkydory), en verksamhet som i sin tur en kort tid innan har förvärvat marknadsplatsen Used By. Redan här är det hela snurrigt, We aRe Spin Dye erbjuder en lösning för färgning av textiler, men är nu även ägare av ett par modemärken och en marknadsplats, det är så spretigt att igen vettig människa rimligtvis kan styra det.

Det dröjer inte många månader innan Used By avvecklas till en stor förlust.

Men We aRe Spin Dye låter sig inte avskräckas av ett problemfyllt förvärv utan ger sig på nästa förväv, ett e-handelskonglomerat som går under namnet Best of Brands Group. Det består av Campadre, Members och Best of Brands. I samband med detta väljs Gustaf Öhrn, Anna E Öhlin och Per Törnberg in i styrelsen.

Redan samma månad som förvärvet av Best of Brands Group görs meddelar Odd Mollys vd att hon avgår.

Strax innan 2021 går mot sitt slut så meddelar We aRe Spin Dye att de byter namn till MBRS Group.

I mars 2022 anställs Tommy Wahlberg som ny CFO, men han blir inte långvarig för redan efter två månader meddelades att han avgår. Men otroligt nog så har under denna period även vd för hela MBRS Group avgått. Vidare så har även Campadre under denna period satts i konkurs, som även verkar ha innefattat Members.

Strax innan hade även den problemfyllda Best of Brands-lokalen i Sickla, som var butik och lager, brunnit vilket fick bolaget att överge den.

  • Used By har lagts ner
  • Odd Mollys vd har avgått
  • CFO har avgått efter två månader
  • VD för hela MBRS Group har avgått
  • Campadre, inklusive Members, har försatts i konkurs
  • Best of Brands-lokalen har brunnit och övergivits

Någonting säger oss att denna historia kommer att fortsätta bjuda på händelser.

Nyheter

Affärsvärlden delar ut en köprekommendation till Coor-aktien

Publicerad

den

Coor städar

Coor-aktien tappade på rapporten och Affärsvärlden skriver i en analys att bolaget har en del kvar att göra för att få upp lönsamheten till nivån de hade innan företaget tappade Ericsson-avtalet. Men man skriver vidare att marknadens förväntningar på att bolaget ska lyckas är allt för låga och delar ut en köprekommendation.

Analystjänsten skriver att Coor, liksom branschen, idag värderas till 10 gånger innevarande års väntade rörelsevinster.

”Detta är lägre än tidigare men vi har använt detta som multipel på Coors vinstförmåga i slutet av vår horisont. Våra prognoser är lite försiktigare än konsensus både för omsättning (cirka 5 procents tillväxt enligt konsensus) och marginal (5,5 procent 2026E). Våra antaganden ger en uppsida på cirka 30 procent”

Affärsvärlden varnar dock för att även nästa kvartal kan bli svagt. ”Men blickar man mot nästa år och framöver är dock förväntningarna lågt ställda tycker vi”

Coor-aktien gick igår upp 0,79 procent och stängde på 43,50 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Big Akwa bekräftar planer på en framtida IPO

Publicerad

den

Grundarna av Biq Akwa utanför en av SCAs massafabriker

Biq Akwa, som grundats av Elena Petukhovskaya och Hugo Wikström, vill driva storskalig landbaserad fiskodling. Ett stort fokus för bolaget är att så mycket som möjligt ska återanvändas, vilket även inkluderar att odlingen ska ske i anslutning till massafabrik för att kunna använda och cirkulera varandras strömmar.

Den första anläggningen som Big Akwa designar ska producera 6 000 ton regnbågslax per år. För sin första fas har bolaget tagit in ett mindre antal miljoner kronor i kapital. Men för att bygga en stor anläggning krävs självklart rejält med finansiering.

Big Akwa söker nu en CFO som kan hjälpa företaget med resan och där bekräftar man även att en börsnotering finns i planerna inom 5 år.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får en beställning på 6,6 miljarder kronor för leverans under 2027-2028

Publicerad

den

SAAB-logga

Saab har idag tagit fått en beställning på ett antal försvarssystem och materiel från en regeringen i ett land i västvärlden. Ordervärdet är cirka 6,6 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance.

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras skriver Saab.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära