Följ oss

Nyheter

Vavel Games ska lansera Vavelverse på Hedera Network-blockkedjan

Publicerad

den

Vavel Games ska lansera sin nästa generation av MMO-spel på Hedera Network-blockkedjan och har nu som första gamingbolag fått ett bidrag från HBAR Foundation, en organisation som arbetar med att locka spännande tjänster till Hedera. Med stöd från HBAR Foundation så ska Vavel Games lansera Vavelverse, ett sammankopplat och korsintegrerat ekosystem för virtuella världar och MMO-spel utvecklade av Vavel Games på Hedera Network-blockkedjan. Det första spelet som ska släppas är Imperium: Galactic War 3.0.

HBAR Foundation skriver att med deras hjälp så kommer Vavel även att integrera NFTs i spelen och snabbt tillhandahålla en välkänd speltitel för att attrahera användare och NFT-volym till Hedera.

NFTs nästa vecka, spellansering första kvartalet 2023

Vavel planerar att göra sin första NFT-drop under första veckan i juni och den fullskaliga spellanseringen är planerad till första kvartalet 2023.

”Vi tror att detta kommer vara en av många virtuella världar baserade på Hedera Hashgraph och vi är förväntansfulla över möjligheten som presenterats av HBAR Foundation för att leda vägen för andra projekt som kommer att ägas av sina respektive communitys” sade Mikołaj Marcisz, grundare och CCO på Vavel Games.

Gold Town Games är delägare

Gold Town Games äger ett antal procent av Vavel Games och en lika stor andel aktier ägs av de som vid en tidpunkt för några år sedan var aktieägare i Gold Town Games och då fick aktier som utdelning.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära