Följ oss

Nyheter

Stockmann-aktien kan dubblas på ett år – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Kläder och väskor hos Lindex

Dagens industri har analyserat den finska modekedjan Stockmann och ser en härlig uppsida på 100 procent på ett års sikt till medelrisk.

”Succén för välkända varumärket och strategiomläggningen har gjort den anrika doldisen urbillig. Nu har aktien potential att dubblas. Skynda och fynda – innan den blir en ny förvaltarfavorit och folkaktie.”

Tidningens analytiker Johan Wendel påminner läsaren om vad Stockmann är. Företaget har två divisioner. Stockmann-divisionen har en historik på 140 år och är fysiska varuhus i Finland och Baltikum, ”Finlands NK” om man så vill. Den andra divisionen är mer välkänd för oss i Sverige, Stockmann köpte nämligen år 2007 modekedjan Lindex.

Analytikern skriver att Lindex idag utgör två tredjedelar av företaget och att det inte krävs att Lindex levererar exceptionell tillväxt, utan det räcker att verksamheten förblir stabil för att aktien ska leverera.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära