Följ oss

Nyheter

Refine Groups nybyggda logistikanläggning har invigts

Publicerad

den

Gasoltubens e-handel

Refine Groups dotterbolag Gasoltuben har invigt och flyttat in i den nybyggda logistikanläggning som varit under uppbyggnad sedan branden som inträffade under 2023. De nya faciliteterna innefattar även ett nytt kontorsutrymme för Gasoltubens personal samt en ny butik som kommer att öppnas senare under året.

Den nya anläggningen kommer förutom den nya butiken även att innebära en rad förbättringar och effektiviseringar i Gasoltubens verksamhet, där ett mer digitaliserat packsystem och ökad hastighet i frakthanteringen är några av de positiva effekter som den nya anläggningen medför.

Refine lyffter även fram att de nya lokalerna öppnar upp för ytterligare möjliga synergier med flera av Refines övriga dotterbolag inom den digitala handeln.

”Vi är glada över att äntligen kunna flytta in i de nya lokalerna efter nästan ett års planerande och byggande. Den nya anläggningen ger oss förutsättningar att fortsätta expandera verksamheten både i och utanför Sverige och kommer att göra det väsentligt mycket enklare och mer effektivt att bedriva operations. Med en ny butik ser vi inom kort fram emot att bredda vår närvaro ytterligare och tillgodose bästa möjliga service offline som online. Detta är en milsten för Gasoltuben”, säger Alexander Karlsson, operativ chef för Gasoltuben.

Analyst Groups syn på Refine som en investering

Analyst Group skriver i en analys att Refine Group är en nordisk förvärvsdriven koncern med åtta dotterbolag idag inom affärsområdena Products och Digital Services, däribland nischade marknadsledare inom och specialiserade tjänste- och mjukvarubolag.

”Refine har en historiskt bevisad stark tillväxttakt under god lönsamhet, men där ett utmanande år 2023 bidrog till en låg lönsamhet under samma år. Givet varumärkesbolagens starka positioner i nischade marknader med låg e-handelspenetration, i kombination med signaler om en starkare konsumentmarknad, estimeras Refine återgå till lönsam tillväxt framgent. För år 2025 estimeras ett EBITDA-resultat om 36 MSEK och baserat på en EV/EBITDA-multipel om 7,8x, härleds ett potentiellt nuvärde om 3,5 kr per aktie i ett Base scenario.”

Refine Group-aktien handlas i skrivande stund till 1,085 kronor.

Nyheter

10 bra aktier för Greklands ekonomiska boom

Publicerad

den

Kolonner i Grekland

Grekland har gått från nära konkurs vid finanskrisen till att bli EU:s nya boom-ekonomi. Tysk-greken Viktor Zouboulis gästade ekonomipodden Alles auf Aktien där han tagit fram 10 bra aktier för att ta del av den grekiska ekonomiska boomen.

 • Aegean Airlines – Det bor lika många greker utomlands som det bor i Grekland.
 • Fourlis Holding – En franchise-tagare för flera kända företag. Driver exempelvis IKEA-varuhus i Grekland, Cypern och Bulgarien. Driver även Intersport och Holland & Barrett. Gör fastighetsinvesteringar. En aktie med utdelning.
 • Sarantis Group – Hudvård, wellness etc. En aktie som är populär bland investerare på Twitter.
 • Kri Kri – Yogurt, frozen yogurt. Har medvind från sjunkande mjölkpriser.
 • Epsilon Net – Serieförvärvare inom mjukvara. En aktie som har stigit väldigt mycket, ingen låg värdering.
 • GEK Terna – Bygger och driver infrastruktur i Grekland. Allt från flygplatser, till avfallshantering till koncessioner på att driva motorväger i årtionden.
 • Mytillineos (numera Melten Energy & Metals) – Energi och metallurgi. En del av att lösa den gröna omställningen.
 • Tsakos Energy – Ett rederi inom olja och LNG. En del av LNG-boomen. Noterat på Nasdaq.
 • Lambda Development – Utvecklar stora destinationsområden. Hotellområden, marinor, outlet-byar.
 • Motor Oil Hellas – Oljeraffinaderi. Har många bensinstationer i flera länder. Bygger ut vindkraft, elbilsladdare. Har byggt gaskraftverk som även är redo för vätgas. 8 procent i direktavkastning.
 • Bonus: Ahold Delhaize – Inte ett grekiskt företag, men livsmedelskedjan har en stor närvaro i landet.

Råkar man kunna tyska så kan man lyssna på poddavsnittet:

Fortsätt läsa

Nyheter

Volvo får rekordbeställning på 1500 lastbilar

Publicerad

den

Roger Alm, President Volvo Trucks & Valter Lannutti, CEO Lannutti Group

Volvo Lastvagnar har fått en av sina största beställningar någonsin. Lannutti Group, ett italienskt transport- och logistikföretag som förnyar sin flotta av fjärrlastbilar, köper 1 500 stycken FH Aero-lastbilar.

”Principen för förnyelse av vagnparken för oss på Lannutti Group är att prioritera fordon med låga utsläpp samtidigt som vi erbjuder en hög nivå av komfort och säkerhet för våra förare, vilket skyddar dem och alla andra trafikanter. Förutom den bränslebesparande I-Save-tekniken, som redan har införts till 100 % i vagnparken, siktar vi nu på att dra nytta av fördelarna med Camera Monitor System och förbättrad aerodynamisk design. Samarbetet med Volvo kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta vår resa mot nollutsläpp”, säger Valter Lannutti, VD för Lannutti Group.

Majoriteten av de lastbilar som Lannutti beställer kommer att drivas av HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), ett bränsle som kan framställas av avfallsprodukter och som minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent.

”Den här affären gör mig så stolt eftersom den visar på det förtroende och engagemang som Lannutti har för Volvo Lastvagnar som en långsiktig affärspartner”, säger Roger Alm, VD Volvo Lastvagnar. Han fortsätter: ”Det här är verkligen ett bevis på att vi har gjort rätt med nya Volvo FH Aero. Den hjälper inte bara våra kunder att minska bränslekostnaderna och koldioxidutsläppen, utan är också en av de säkraste lastbilsmodellerna för deras förare att köra”.

Lastbilarna kommer att levereras under 2024 och 2025.

Fortsätt läsa

Nyheter

Total uppsida på 40 procent i Scandic Hotels anser Affärsvärldens analytiker

Publicerad

den

Scandic Hotels restaurang

Affärsvärlden har gjort en analys av hotelloperatören Scandic Hotels och kommer fram till att det är en riktigt bra aktie. De närmaste 1-2 åren talar balansen mellan utbud och efterfrågan på hotellkapacitet till Scandics fördel. För 2024 borde företaget kunna återuppta en utdelning i linje med sin finanpolicy som säger att minst 50 procent av vinsten ska delas ut. Det ger en direktavkastning på 4-5 procent.

”På sikt finns ett scenario där lönsamheten konkurreras ned genom investeringar i ny kapacitet. Det bör man hålla koll på, men här och nu lutar vi åt att se aktien som köpvärd med en total uppsida närmare 40 procent inräknat utdelningar, på några års sikt”

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära