Följ oss

Nyheter

LC-Tec har god försäljning inom affärsområdet 3D

Publicerad

den

LC-Tec konstaterar att försäljningen inom affärsområdet 3D under de två senaste månaderna uppgick till 3,2 miljoner kronor. Detta ska jämföras med perioden januari till september under vilken försäljningen totalt uppgick till 1,6 miljoner kronor. Den markanta ökningen bedöms bero på förnyat intresse för 3D-filmer i och med filmen Avatar 2 som nyligen hade biografpremiär.

LC-Tecs patenterade 3D-komponent PolarSpeed marknadsförs och distribueras exklusivt genom samarbetspartnern Lightspeed Design och deras system DepthQ. Detta system används huvudsakligen för visning av 3D-filmer på den internationella biografmarknaden.

”Det är oerhört tillfredsställande att se 3D-området återhämta sig efter Coronapandemin. Den första Avatarfilmen var den som till stor del banade väg för 3D-filmer och intresset för uppföljaren är stort. Det är viktigt att vi har flera affärsområden att luta oss mot, och även om kameraområdet är det vi ser störst tillväxtpotential inom kommer 3D-området fortsätta vara viktigt för oss.”, säger Jesper Osterman, vice VD på LC-Tec.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära