Följ oss

Nyheter

Reltime gör sig redo för accelererad global expansion med sin finansiella plattform

Publicerad

den

Oslobaserade teknikföretaget Reltime, med kontor i Europa och Latinamerika, har byggt en finansiell plattform och skalar nu upp globalt med ambitiösa tillväxtplaner och har idag redan kunder i Afrika, Asien, Europa, USA och Latinamerika. Bolagets medgrundare och CTO Frode van der Laak svarar på frågor.

Berätta om Reltime och bolagets affärsidé

– Vi är ett syftesdrivet internationellt B2B2C-teknikbolag vars historik tog sin början på King’s College i London 2018. Vi har byggt världens första globala Web3 finansiella ekosystem ovanpå Reltimes egenutvecklade Layer 1, Proof of Authority blockchain som vi har utvecklat från grunden. Vi erbjuder en unik inkörsport till företag, exempelvis telekomoperatörer, finansaktörer med fokus på specifika målgrupper, neobanker, utmanarbanker, virtuella sport-metaverseföretag, stormarknadskedjor, köpcentra, e- handelsföretag och andra koncerner med en stor kundbas. Vi har siktet inställt på att göra decentraliserade finanstjänster till det nya normala för miljarder människor och företag över hela världen.

En tydlig global trend är att fler individer, handlare och företag vill ta tillbaka kontrollen över sin ekonomi, identitet och tillgångar på ett helt nytt sätt. Hur stöttar Reltimes teknikplattform den utvecklingen?

– Vi tror på styrkan i att lägga finansiell makt helt och hållet i händerna på människor och företag. Med vår embedded finance teknikplattform, decentraliserar vi den finansiella makten tillbaka till människor, handlare och företag över hela världen. Våra kunder är exempelvis telekomoperatörer med miljontals kunder. Genom att ansluta sina kunder till vår finansiella plattform erbjuds de helt nya möjligheter att flytta, låna ut, låna, tjäna, satsa, interagera och handla i cirka 150 länder, inom loppet av sekunder, utan mellanhänder.

Vi har även byggt in en identitet i tekniken, vilket säkerställer att det blir mycket lättare att föra över pengar till andra utan att behöva fråga mottagaren om sitt kontonummer eller IBAN innan pengarna skickas. Reltime har även byggt en automatisk onboarding och eKYC-process som säkerställer att våra kunder kan överföra pengar till andra på ett enkelt och mer användarvänligt sätt, men självklart enligt gällande regelverk.

Neobanking är en stark internationell trend. Vad kan ni erbjuda i form av white label lösningar för företag som vill kunna erbjuda sina befintliga kunder banktjänster?

– Vår plattform ger exempelvis telekomoperatörer runtom i världen rätt förutsättningar att bygga en neobank på endast tre veckor. Våra kunder kan bygga sin egen ”bank” baserat på sitt eget varumärke och sina egna erbjudanden och därigenom på ett enkelt, lönsamt och smidigt sätt kunna stärka sitt erbjudande med finansiella tjänster till sin existerande kundbas, including digitala plånböcker and internationella överföringar.

Ni är ännu inte ett noterat bolag. Hur ser planerna ut för en eventuell börsnotering?

– Att notera verksamheten finns absolut med på vår framtidsagenda under i 2023. Vårt mål är att inleda samarbete med tio 10 internationella B2B2C-partners över hela världen under 2022, vilket vi redan lyckats uppnå. 2023 är ambitionen att ha inlett strategiska samarbeten med 35 B2B2C-partners på fyra kontinenter, som i sin tur representerar miljontals slutanvändare. Vi har inlett dialog med ett stort antal aktörer som i dagsläget överväger att erbjuda sina kunder finansiella tjänster via neobanking. Vi förbereder nu bolaget för en notering och planerar att noteras så snart vi nått en tillräcklig lönsamhet och mognad, vilket vi förmodligen uppnår under 2023. Det är självklart också viktigt att marknadsförutsättningarna är de rätta.

Nyheter

Asmodee på 20 minuter

Publicerad

den

Asmodee-spel

Bolagsanalyspodden går på 25 minuter igenom Embracer-avknoppningen Asmodee som börsnoterades den 7 februari vilket ger en bra översikt. När det gäller värdering så stängde aktien på 95,70 kronor i fredags och det tycker Bolagsanalyspodden är en rimlig nivå.

Fortsätt läsa

Nyheter

Candles Scandinavia får genombrottsorder i Storbritannien, potential att öka till 50 Mkr per år

Publicerad

den

Naturliga ljus från Candles Scandinavia

Candles Scandinavia har fått en uppstartsorder på 11 miljoner kronor gällande naturliga doftljus från en ny kund i Storbritannien. Företaget förväntar sig att värdet över tid ökar till över 50 miljoner kronor per år.

Candles Scandinavia har under en tid ökat aktivitetsnivån på den internationella marknaden. Detta i kombination med beslutet att renodla verksamheten har lett till flertalet affärsdialoger med nya potentiella kunder i Europa. Den nya strategiskt viktiga kunden är en butikskedja inom premiumsegmenet med ett stort antal butiker i Storbritannien. Kunden saluför produkter under eget varumärke inom hem & inredning, doft (doftljus, rumsdofter, doftspray mfl) samt mode, där doftkategorin är en av deras mest prioriterade produktkategorier.

”Denna strategiskt viktiga kund är första steget i att etablera Candles Scandinavia på den brittiska marknaden. Potentialen för Candles Scandinavia i Storbritannien är stor, där marknaden för doftljus uppskattas till 7,6 Miljarder SEK årligen med en förväntad CAGR om 8,3 % fram till 2030. Tack vare en kombination av hög produktkvalitet, miljövänligt och 100 % naturligt vax, kostnadseffektiv och automatiserad produktion och en kundanpassningsnivå som är branschledande, förväntar vi oss fortsatt organisk tillväxt samt att vinna över fler nya kunder framöver.

Att vi nu dessutom på allvar etablerar oss på den strategiskt viktiga brittiska marknaden, ger oss ytterligare tillväxtmöjligheter framöver”, säger Dean Proudfoot, Sälj- och Marknadschef på Candles Scandinavia.

”Som vi tidigare kommunicerat är cyklerna att vinna en ny kund i vår bransch långa, inte minst i det segment vi verkar där vi fokuserar på större internationella varumärken och butikskedjor. I detta fall togs första kontakten med denna nya kund i Storbritannien för så länge sen som över 2,5 år sedan, men å andra sidan är kunden värd ungefär 25 % av vår nuvarande årsomsättning och vi ser att vår satsning på internationella storkunder ger effekt”, säger Viktor Garmiani, VD och grundare av Candles Scandinavia.

Fortsätt läsa

Nyheter

Affärsvärlden höjer sin rekommendation för podcast-företaget Acast till köp

Publicerad

den

Affärsvärlden är imponerade av Acasts utveckling och höjde därför igår sin rekommendation för aktien från neutral till köp. Lönsamhetsförbättringen har nu kommit så långt att bolaget hade sitt första kvartal med med positiv rörelsemarginal.

Intäkterna från Nordamerika växte under det senaste kvartalet med 33 procent och får allt större betydelse för Acasts tillväxt och lönsamhet. Reklampriserna fortsatte visserligen ner under 2024 men det kompenserades med ökad försäljningsgrad. Bolaget har presterat bra i en tuff annonsmarknad.

”Börjar vi blicka in i 2027 skulle Acast kunna närma sig 3 miljarder i försäljning. Med fortsatt tillväxt och en mogen rörelsemarginal som skulle kunna överstiga 10 procent, bör bolaget minst värderas till 1 gånger försäljningen. Jämförelsevis handlas bolaget i dag till bakåtblickande ev/sales på 1,1x”

Fortsätt läsa

Fokus

Annons

Gratis nyhetsbrev från Börsposten

* indicates required

Intuit Mailchimp

Populära