Nyheter
Fragbite Group tar in delägare i dotterbolag
Fragbite Group har tecknat en avsiktsförklaring med utvecklingsbolagen 4+ Ventures AB och Swiss Peak Ventures GmbH om en investering i ett av bolagets tre affärsområden – web3. Investeringen omfattar en ägarandel om 24 procent i dotterbolagen Lucky Kat respektive Wagmi till en sammanlagd värdering om 5 miljoner euro, med en gemensam målsättning att maximera de intäktsmöjligheter som affärsområdet web3 står inför.
Fragbite-aktien har i skrivande stund stigit 17 procent på nyheten, vilket tar Fragbites totala börsvärde till 61 miljoner kronor. Vilket ska ställas mot att ett av bolagets affärsområden i denna transaktion värderas till 58 miljoner kronor, varav Fragbites del skulle vara 44 miljoner kronor.
Utökat samarbete mellan parterna
Parterna har sedan tidigare ett samarbete, och avsikten är att fördjupa partnerskapet för att driva den kommande lanseringen av bolagets sk. gaming protocol, försäljning av noder samt den publika lanseringen av $KOBAN framåt såväl snabbare som med högre finansiell utväxling.
”Fragbite Groups web3-verksamhet har utvecklats med stormsteg sedan vår styrelseledamot Zara Zamani klev in som tillförordnad VD. Vi insåg att web3-verksamheten behövde tillföras ytterligare expertis och inledde därför för ett par månader sedan ett partnerskap med 4+ Ventures, som Zara är en av grundarna till. Idag sammansvetsar vi det här teamet ytterligare vilket gör att vi kan arbeta ännu snabbare och bättre, inte bara med den kommande försäljningen av noder, utan även på lång sikt då vi ser möjligheter att kapitalisera på synergier mellan våra team och nätverk inom inte bara web3 utan även gaming och esport. Varmt välkomna 4+ Ventures till Fragbite Group!” säger Stefan Tengvall, VD, Fragbite Group.
”4+ Ventures målsättning är att stödja projekt som är visionära, innovativa och ligger i högteknologisk framkant. Det Fragbite Group gör inom web3 gaming och blockkedjeteknik är verkligen allt det och mer, och vi är glada över slå följe på den resan som delägare. Vi kommer att stötta, ge råd, dela resurser samt understödja verksamheten gentemot vårt nätverk så att vi tillsammans med Fragbite Group kan maximera innevarande och framtida intäktsmöjligheter för Lucky Kat och Wagmi”, säger Ebba Theding, VD, 4+ Ventures.
Parterna är i slutskedet av en due diligence-process och räknar med att teckna avtal före årets slut.
Nyheter
Sustainion Group dubblar omsättning och resultat med förvärv av Skårebo Energi
Sustainion Group investerar i teknikbolag som i ett brett perspektiv ger en bättre miljö. Allt från partikelfilter för avgaser från fordon i slutna miljöer till smartare gatubelysning.
Sustainion Group har precis köpt Skårebo Energi vilket dubblar koncernens omsättning och resultat. Delar av finansiering sker via en företrädesemission till 1 krona per aktie som backas upp av huvudägare och ledning. När beslutet om emissionen togs handlades aktien till 50-60 öre. Förvärvet och emissionsvillkoren fick aktien att stiga till 1 krona.
Skårebo är den marknadsledande grossisten inom elbilsladdning. När elbilsmarknaden under den senaste tiden upplevt en avmattning har Skårebo växt stabilt och tagit marknadsandelar.
Innan förvärvet av Skårebo hade Sustainion Group fyra dotterbolag:
– EHC Teknik AB, som tillverkar och utvecklar partikelfilter och avgasfilter för fordon som används i inomhusmiljö
– EnviroClean Sweden AB, som tillverkar och utvecklar gas- och rökanalysatorer samt partikelmätare
– Elpro i Alingsås AB, som bygger apparatskåp och avancerade automations- samt elstyrningslösningar
– EWF Eco AB, som säljer produkter inom segmentet Smart City såsom den smarta soptunnan Bigbelly och säkra laddskåp, samt smart belysning genom dotterbolaget Leading Light AB
Brodde Wetter, VD för Sustainion Group, berättar om verksamheten.
Nyheter
OXE Marine får sin största beställning hittills
OXE Marine har via sitt dotterbolag i USA fått sin största order någonsin. Den är på totalt 6,6 miljoner USD och ska levereras till en statlig myndighet i USA. Leveransen omfattar OXE:s dieselutombordsmotorer, riggtillbehör, servicekit och företagets containeriserade livscykelstödssystem. Ordern är planerad att levereras under 2025 och 2026, där majoriteten förväntas ske under 2025. Beställningen gjordes av en privat entreprenör i USA och inkluderar en deposition på 20 procent som ska betalas till OXE Marine.
”Vi är glada över att återigen bli utvalda som leverantör till en amerikansk myndighetskund och det visar ytterligare på vår tillväxt inom detta segment. OXE:s utombordare är väl positionerade för att ge fördelarna med prestanda, bränsleeffektivitet och de logistiska och säkerhetsmässiga fördelarna med att köra diesel i flottan. Allt fler statliga kunder överväger OXE som ett alternativ för att bygga nya eller bygga om sina flottor”, säger Jeremy Davis på OXE Marine Inc.
”Detta är den största enskilda ordern någonsin i OXE:s historia och har stor betydelse för vårt bolag eftersom den visar på bolagets förmåga att gå in i större projekt. Eftersom vi nu har slutfört refinansieringen av vårt företag har vi en mycket starkare finansiell ställning för att kunna hantera större order. Order av den här storleken bidrar också till att effektivisera vår leveranskedja och produktion. Vi är hedrade över att ha blivit utvalda som propulsionsleverantör och detta visar OXEs fortsatta framgång som leverantör till statliga kunder inom det marina segmentet.” säger Paul Frick, VD för OXE Marine AB.
OXE Marine-aktien stängde på 0,32 kronor i fredags.
Nyheter
Billeruds värdering är på bottennivåer, Di ger köprekommendation till aktien
Billerud har haft motgångar och aktien har stått still i ett årtionde. Men nu är det dags för en vändning, Dagens industri skriver att vinsterna kommer att stiga kraftigt under 2025-2026 och med det kommer även höjda utdelningar.
”Billerud har en relativt stark position i Europa med välinvesterade anläggningar och mestadels mer lönsamma produktkategorier. Dessutom har bolaget sedan ett par år den amerikanska verksamheten som ytterligare ett ben att stå på.”
I USA måste verksamheten ställas om med marknadens förändring. Här valde Billerud att skjuta på investeringarna, i stället för en jätteinvestering så ställer man nu om över tid. Det ser ut att ha blivit ett bra val då inflationen stack i höjden.
Dagens industri spår att Billerud kommer att ha ett fritt kassaflöde på över 3 miljarder kronor under 2025 och 2026 där man tror att merparten kommer under 2026. Då kan bolaget både höja utdelningen och sänka nettoskulden.
Dagens industris analytiker Mikael Olsson ser en potential på 25 procent för aktien på ett års sikt.
Billerud-aktien stängde i fredags på 108,70 kronor.
-
Nyheter3 veckor sedan
12 bra aktier i småbolag för 2025 enligt Dagens industri
-
Nyheter2 månader sedan
8 bra aktier att köpa i slutet av 2024 inför 2025
-
Nyheter1 månad sedan
De tre bästa bank-aktierna för 2025 – hög direktavkastning
-
Nyheter4 veckor sedan
Fem bra aktier för 2025 i stora svenska företag
-
Nyheter2 månader sedan
Analytiker och förvaltare – Så bra är börsnoteringen av Apotea
-
Nyheter3 veckor sedan
Fem aktier att sälja när 2025 inleds enligt Affärsvärlden
-
Nyheter2 månader sedan
IPO-aktuella nätapoteket Apotea har alltid satsat på lönsamhet
-
Nyheter2 månader sedan
Affärsvärlden avråder investerare från att teckna aktier i KB Components IPO