Följ oss

Nyheter

OX2 vinner auktioner för ett solkraftsprojekt och för energilagring i Polen

Solparken som kommer att ha en installerad kapacitet om upp till 100 MW blir en av de största i centrala och östra Europa.

Publicerad

den

Solceller

OX2 har vunnit auktioner i Polen för en solpark med en total installerad kapacitet om 100 MW och för ett energilagringsprojekt med en kapacitet om 50 MW.

Båda projekten ingår i OX2s projektutvecklingsportfölj och är nu redo att utvecklas vidare. Solparken som kommer att ha en installerad kapacitet om upp till 100 MW blir en av de största i centrala och östra Europa. Byggnationen planeras att påbörjas under nästa år.

Energilagringsprojektet kommer att byggas i södra Polen och ha en kapacitet om 50 MW/100 MWh.

“Det här är mycket goda nyheter och vi ser fram emot att realisera ytterligare en solpark och vårt första energilagringsprojekt i Polen. Det är en mycket dynamisk marknad och vi kommer att fortsätta investera och utöka vår portfölj av projekt där”, säger Paul Stormoen, vd, OX2.

Utfallet i de här auktionerna stärker OX2s position på den polska marknaden. OX2 utvecklar och bygger solparker, vindparker och ny teknologi knuten till förnybar energi, som olika former av energilagring. OX2s totala projektutvecklingsportfölj i Polen är cirka 2,5 GW.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära