Följ oss

Nyheter

OX2 vinner auktioner för ett solkraftsprojekt och för energilagring i Polen

Solparken som kommer att ha en installerad kapacitet om upp till 100 MW blir en av de största i centrala och östra Europa.

Publicerad

den

Solceller

OX2 har vunnit auktioner i Polen för en solpark med en total installerad kapacitet om 100 MW och för ett energilagringsprojekt med en kapacitet om 50 MW.

Båda projekten ingår i OX2s projektutvecklingsportfölj och är nu redo att utvecklas vidare. Solparken som kommer att ha en installerad kapacitet om upp till 100 MW blir en av de största i centrala och östra Europa. Byggnationen planeras att påbörjas under nästa år.

Energilagringsprojektet kommer att byggas i södra Polen och ha en kapacitet om 50 MW/100 MWh.

“Det här är mycket goda nyheter och vi ser fram emot att realisera ytterligare en solpark och vårt första energilagringsprojekt i Polen. Det är en mycket dynamisk marknad och vi kommer att fortsätta investera och utöka vår portfölj av projekt där”, säger Paul Stormoen, vd, OX2.

Utfallet i de här auktionerna stärker OX2s position på den polska marknaden. OX2 utvecklar och bygger solparker, vindparker och ny teknologi knuten till förnybar energi, som olika former av energilagring. OX2s totala projektutvecklingsportfölj i Polen är cirka 2,5 GW.

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Nyheter

Carnegie ger en köprekommendation till it-säkerhetföretaget Yubico

Publicerad

den

En Yubikey från Yubico

Carnegie ser starka och långsiktiga drivkrafter till att Yubicos tillväxtresa fortsätter, ger en köprekommendation till aktien.

”Bolaget bakom den phishing-resistenta hårdvarunyckeln Yubikey fick en stark första börsvecka. Carnegie Securities ser starka, långsiktiga drivkrafter inom cybersäkerhet som talar för att Yubicos resa fortsätter.”

Carnegie sätter en riktkurs på 130 kronor. Förutom flera starka trender som talar för en fortsatt stark resa för Yubico så är företaget även en given uppköpskandidat anser firman.

För en vecka sedan gav Dagens industri en köprekommendation.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd gjord av Trading Direkt tidigare idag.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Teckna inte Cortus Energys företrädesemission av konvertibler säger Affärsvärlden

Publicerad

den

Cortus Energy gör just nu en företrädesemission av konvertibler på 61,4 miljoner kronor, vilket kan utökas till 71,4 miljoner kronor.

Affärsvärlden har tittat närmare på läget för bolaget och emissionen och ger rådet att inte teckna. Bolaget har ett antal olika skulder och Affärsvärlden konstaterar att denna företrädesemission ökar skuldsättningen utan att bolaget har en intjäningsförmåga som varken matchar skulderna eller burnraten.

En intressant detalj som Affärsvärlden uppmärksammar är att Cortus Energy indirekt ger en omsättningsprognos för de kommande 12 månaderna på 25 miljoner kronor. Analytikern väljer att inte uttryckligen säga om det verkar troligt eller inte.

Vill man höra vad bolaget har att säga så kan man lyssna till nedanstående presentation som gavs för tio dagar sedan.

Cortus Energys VD Rolf Ljunggren presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära