Följ oss

Nyheter

Gold Town Games dotterbolag lanserar Blitz Football Manager globalt

Publicerad

den

Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs, lanserar Blitz Football Manager (Blitz), ett managerspel för amerikansk fotboll, globalt på Google Play och Appstore. De senaste två månaderna har spelet varit live i Europa och nu lanseras det i sportens hemland, USA.  

– Vi är väldigt glada över att nu kunna släppa Blitz globalt och specifikt i USA. Vårt initiala fokus är optimering av produkten för Amerika, som vi estimerar är en stor del av spelets totala marknad. Marknadsmässigt ser vi fram emot ett februari 2023, då det är dags NFL-säsongens höjdpunkt Super Bowl, som även är en av världens största idrottshändelser, säger Stefan Sångberg, VD på Sideline Labs

I november fick spelet mycket exponering och flera tusen nedladdningar i Europa, mycket tack vare Apples ”New Games We Play” feature, en framgång bolaget hoppas kunna upprepa i USA. 

– Genom relevanta uppdateringar och säsongsanpassade live ops-event kan vi både behålla kunder och öka försäljningen. Det gör oss även mer intressanta för Apple och Google för features och visar potentiellt nya användare i appbutikerna att vi erbjuder ett aktivt spel, säger Thomas Jonasson Head of Publishing på Gold Town Games.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära