Följ oss

Nyheter

Fem bra aktier för 2024 enligt Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har valt ut fem bra aktier för år 2024. Bland aktierna som har utvecklats svagt under 2023 så har dessa fem stor chans att ta revansch under 2024. Tidningen satte samman en motsvarande portfölj inför 2023 och utvecklingen blev stark.

OX2 som utvecklar vindkraftsparker och närliggande projekt har gjort ett bra ifrån sig och avslutade året med att överlämna tre vindkraftsparker till köpare. Aktien rasade dock rejält underåret. Men en ränta som inte längre stiger kan inställningen bland investerare vända.

Nibe som är stora inom värmepumpar fick se vinden vända till motvind under 2023 och aktien följde med ner. Di anser att det är ett bra läge att köpa in sig i en sann kvalitetsaktie som nu erbjuds till ett lägre pris.

Gruvbolaget Boliden fick under 2023 möta en hel serie av motgångar och VDs kommunikation började dessutom ifrågasättas. 2024 kan dock aktien vända, dels baserat på att bolagets verksamhet sannolikt kommer att bli mindre stökig och dels på att metallpriserna kan återhämta sig, och då främst med fokus på zink.

Investmetmentbolaget Svolder är ett spännande val när marknaden för små och medelstora bolag vänder. En premie på 12 procent mot substansvärdet kan det vara värt att få en bred portfölj.

Creaspac stängde året på 97,4 kronor per aktie, vilket är en substansrabatt på omkring 3 procent. När räntan nu är tillbaka så tickar det in lite pengar till bolaget medan man letar efter ett bra förvärv, och Di tror bolaget hittar något spännande. Och om inte, då får man tillbaka sina pengar.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära