Följ oss

Nyheter

Fem bra aktier för 2024 enligt Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har valt ut fem bra aktier för år 2024. Bland aktierna som har utvecklats svagt under 2023 så har dessa fem stor chans att ta revansch under 2024. Tidningen satte samman en motsvarande portfölj inför 2023 och utvecklingen blev stark.

OX2 som utvecklar vindkraftsparker och närliggande projekt har gjort ett bra ifrån sig och avslutade året med att överlämna tre vindkraftsparker till köpare. Aktien rasade dock rejält underåret. Men en ränta som inte längre stiger kan inställningen bland investerare vända.

Nibe som är stora inom värmepumpar fick se vinden vända till motvind under 2023 och aktien följde med ner. Di anser att det är ett bra läge att köpa in sig i en sann kvalitetsaktie som nu erbjuds till ett lägre pris.

Gruvbolaget Boliden fick under 2023 möta en hel serie av motgångar och VDs kommunikation började dessutom ifrågasättas. 2024 kan dock aktien vända, dels baserat på att bolagets verksamhet sannolikt kommer att bli mindre stökig och dels på att metallpriserna kan återhämta sig, och då främst med fokus på zink.

Investmetmentbolaget Svolder är ett spännande val när marknaden för små och medelstora bolag vänder. En premie på 12 procent mot substansvärdet kan det vara värt att få en bred portfölj.

Creaspac stängde året på 97,4 kronor per aktie, vilket är en substansrabatt på omkring 3 procent. När räntan nu är tillbaka så tickar det in lite pengar till bolaget medan man letar efter ett bra förvärv, och Di tror bolaget hittar något spännande. Och om inte, då får man tillbaka sina pengar.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära