Följ oss

Nyheter

Ett samtal med Daniel Hasselberg, vd för mobilspelsföretaget MAG Interactive

Publicerad

den

Daniel Hasselberg, vd på MAG Interactive

Daniel Hasselberg är vd och medgrundare av mobilspelsföretaget MAG Interactive som är stora på ordspel och frågesport. I detta avsnitt av podden Affärsvärlden Magasin så sitter Daniel ner med Helene Rothstein och har ett samtal om företaget och historiken. Samtalet är intressant även om man inte är specifikt intresserad av MAG Interactive eller Hasselberg för samtalet kretsar en hel del kring det som alla mobilspelsföretag måste tänka, dvs utveckla ett roligt spel, hur man optimerar annonsering, hur de tänker kring kostnader och enligt vilken modell man testar sig fram.

Vi kan även i sammanhanget tillägga att MAG Interactive är ett av de i Sverige noterade mobilspelsföretagen. Blickar vi mot Finland så har Netflix precis lagt ett bud på det noterade Next Games.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära