Följ oss

Nyheter

Fyndläge i Angry Birds-företaget Rovio

Publicerad

den

Rovio´s Angry Birds

Rovio noterades på Helsingforsbörsen år 2017 och aktien blev omgående helt slaktad. Men bolaget fortsatte att arbeta och har byggt en fungerande verksamhet. Nu har Dagens Industri tittat närmare på företaget i en analys som mynnar i en köprekommendation till en medel-risknivå. Tidningen lyfter fram att det är upplagt för tillväxt och att bolaget har en stark och frisk kärna med Angry Birds. Värderingen är inte heller ansträngd.

Rovio-aktiens kursutveckling sedan notering
Rovio-aktiens kursutveckling sedan notering.

”Rovio publicerade nyligen sitt bokslut för 2022 och i prognosen för det kommande året lovar bolaget en ”stark tillväxt” för intäkterna. Denna förväntade tillväxt uppges vara driven av tre faktorer: fint momentum för de befintliga spelen, förvärvet av Ruby Games och nya spelet ”Angry Birds Journey” som släpptes i januari och hittills har visat fina siffror.”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära