Följ oss

Nyheter

Embracer får köprekommendation av Nordea i ny analys

Publicerad

den

Embracer Groups spel Biomutant

Nordea Markets tar upp bevakning på gamingbolaget Embracer igen och ger i analysen en köprekommendation till aktien med en riktkurs på 140 kronor.

”Embracer handlas för tillfället med en betydande omotiverad rabatt till jämförbara konkurrenter, men vi förväntar oss en återhämtning på kort till medellång sikt”

Banken skriver att Embracer fortsätter att leverera enligt den långsiktiga planen och adderar starka varumärken.

”Investeringstakten är fortsatt hög, vilket sätter en viss kortsiktig press på marginalerna vilket ger positiva eftersläpande effekter på försäljningen som följer. Trots den starka tillväxten, har vi sett värderingsmultiplarna minska avsevärt, på grund av det övergripande svaga sektorsentimentet den senaste tiden”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära