Följ oss

Nyheter

Sju mobilspelsföretag noterade i Sverige

Publicerad

den

Spelar mobilspel

Gaming är en bransch under ständig tillväxt och mobilspel har sedan länge blivit en av de mest betydande delarna av branschen. Nedan har vi sammanställt ett urval av företagen som är noterade i Sverige och som nästan har hela sitt fokus på mobilspel.

Gold Town Games

Market cap: 86 Mkr
Aktiekurs: 2,25 kr
Lista: NGM Nordic SME

Gold town Games utvecklar en egen teknik- och designplattform för mobila sportmanagerspel. Bolaget har hittills släppt två egna spel där World Hockey Manager med Wayne Gretzky är det första och ytterligare fyra spel är i olika stadier av att lanseras. Vissa spel är bolagets egna och vissa släpps tillsammans med partners som Gold Town Games blivit delägare i genom att betala med en licens på sin spelmotor. Det senaste tillskottet är Cricket Star Manager som Gold Town Games utvecklar åt CS Games och som ska lanseras senare under året. Det är också GTG:s första projekt inom blockchain-gaming. Analyst Group har tidigare gett aktien en Base Case-värdering på 3,90 kr med rum för uppvärdering om fler speltitlar lanseras, vilket var innan Cricket Star Manager presenterades.

Sozap

Market cap: 123 Mkr
Aktiekurs: 14,43 kr
Lista: First North

Sozap utvecklar avancerade och actionfyllda mobilspel. Bolaget driver sedan några år tillbaka det populära spelet Armed Heist. Legends och Libra ska lanseras globalt detta kvartal och Spells and Loot inledde sin mjuklansering under december.

Wicket Gaming

Market cap: 158 Mkr
Aktiekurs: 27,80 kr
Lista: Spotlight

Wicket Gaming utvecklar sportmanagerspelet Cricket Manager som ska lanseras globalt under 2022. Wicket Gaming förvärvade i slutet av 2021 daily fantasy sports-plattformen DFS King och håller på att förvärva Wegesrand som utvecklar spel och utbildningsprogram.

Nitro Games

Market cap: 275 Mkr
Aktiekurs: 21,45 kr
Lista: First North

Nitro Games är ett finskt företag som är noterat i Sverige och som fokuserar på att göra grafiskt och spelmässigt mer avancerade mobilspel. Risknivån i att utveckla sådana spel för egen räkning är högre vilket bolaget har fått känna av historiskt, vilket bolaget sedan balanserat genom att utveckla spel på uppdrag av andra företag. Den expansiva mediakoncernen Egmont har över tid ökat sitt innehav i Nitro Games och passerade den 1 december 50 %.

MAG Interactive

Market cap: 526 Mkr
Aktiekurs: 19,90 kr
Lista: First North

MAG Interactive är en mobilspelsutvecklare som fokuserar på sociala casualspel. En av de senaste nyheterna från bolaget är att spelet Wordzee har passerat fem miljoner nedladdningar. Spelet släpptes 2019 och har nu dubblat sin genomsnittsintjäning per dagligt aktiv användare. Penser Access har ett motiverat värde för aktien på 30-32 kr.

G5 Entertainment

Market cap: 2 680 Mkr
Aktiekurs: 300 kr
Lista: Nasdaq Stockholm

G5 Entertainment utvecklar och förlägger högkvalitativa free-to-play-spel och riktar sig till en bred publik av erfarna spelare. Bolaget har en lång tradition av att ge ut match-3- och hidden object-spel. Över tid har bolaget gått från att förlägga andra utvecklares spel till att främst ge ut sina egna spel. Carnegie har en riktkurs på 425 kr.

MTG

Market cap: 14 186 Mkr
Aktiekurs: 130 kr
Lista: Nasdaq Stockholm

MTG som bolag har en lång historik, men för att fokusera på nutid så består MTG idag av två delar. Den ena delen är e-sport med verksamheterna ESL och Dreamhack. Den andra delen är en portfölj av välkända företag och varumärken inom mobilspel. MTG är dock mitt uppe i en renodling där e-sportverksamheten ska säljas för över 1 miljard dollar.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära