Följ oss

Nyheter

Sju mobilspelsföretag noterade i Sverige

Publicerad

den

Spelar mobilspel

Gaming är en bransch under ständig tillväxt och mobilspel har sedan länge blivit en av de mest betydande delarna av branschen. Nedan har vi sammanställt ett urval av företagen som är noterade i Sverige och som nästan har hela sitt fokus på mobilspel.

Gold Town Games

Market cap: 86 Mkr
Aktiekurs: 2,25 kr
Lista: NGM Nordic SME

Gold town Games utvecklar en egen teknik- och designplattform för mobila sportmanagerspel. Bolaget har hittills släppt två egna spel där World Hockey Manager med Wayne Gretzky är det första och ytterligare fyra spel är i olika stadier av att lanseras. Vissa spel är bolagets egna och vissa släpps tillsammans med partners som Gold Town Games blivit delägare i genom att betala med en licens på sin spelmotor. Det senaste tillskottet är Cricket Star Manager som Gold Town Games utvecklar åt CS Games och som ska lanseras senare under året. Det är också GTG:s första projekt inom blockchain-gaming. Analyst Group har tidigare gett aktien en Base Case-värdering på 3,90 kr med rum för uppvärdering om fler speltitlar lanseras, vilket var innan Cricket Star Manager presenterades.

Sozap

Market cap: 123 Mkr
Aktiekurs: 14,43 kr
Lista: First North

Sozap utvecklar avancerade och actionfyllda mobilspel. Bolaget driver sedan några år tillbaka det populära spelet Armed Heist. Legends och Libra ska lanseras globalt detta kvartal och Spells and Loot inledde sin mjuklansering under december.

Wicket Gaming

Market cap: 158 Mkr
Aktiekurs: 27,80 kr
Lista: Spotlight

Wicket Gaming utvecklar sportmanagerspelet Cricket Manager som ska lanseras globalt under 2022. Wicket Gaming förvärvade i slutet av 2021 daily fantasy sports-plattformen DFS King och håller på att förvärva Wegesrand som utvecklar spel och utbildningsprogram.

Nitro Games

Market cap: 275 Mkr
Aktiekurs: 21,45 kr
Lista: First North

Nitro Games är ett finskt företag som är noterat i Sverige och som fokuserar på att göra grafiskt och spelmässigt mer avancerade mobilspel. Risknivån i att utveckla sådana spel för egen räkning är högre vilket bolaget har fått känna av historiskt, vilket bolaget sedan balanserat genom att utveckla spel på uppdrag av andra företag. Den expansiva mediakoncernen Egmont har över tid ökat sitt innehav i Nitro Games och passerade den 1 december 50 %.

MAG Interactive

Market cap: 526 Mkr
Aktiekurs: 19,90 kr
Lista: First North

MAG Interactive är en mobilspelsutvecklare som fokuserar på sociala casualspel. En av de senaste nyheterna från bolaget är att spelet Wordzee har passerat fem miljoner nedladdningar. Spelet släpptes 2019 och har nu dubblat sin genomsnittsintjäning per dagligt aktiv användare. Penser Access har ett motiverat värde för aktien på 30-32 kr.

G5 Entertainment

Market cap: 2 680 Mkr
Aktiekurs: 300 kr
Lista: Nasdaq Stockholm

G5 Entertainment utvecklar och förlägger högkvalitativa free-to-play-spel och riktar sig till en bred publik av erfarna spelare. Bolaget har en lång tradition av att ge ut match-3- och hidden object-spel. Över tid har bolaget gått från att förlägga andra utvecklares spel till att främst ge ut sina egna spel. Carnegie har en riktkurs på 425 kr.

MTG

Market cap: 14 186 Mkr
Aktiekurs: 130 kr
Lista: Nasdaq Stockholm

MTG som bolag har en lång historik, men för att fokusera på nutid så består MTG idag av två delar. Den ena delen är e-sport med verksamheterna ESL och Dreamhack. Den andra delen är en portfölj av välkända företag och varumärken inom mobilspel. MTG är dock mitt uppe i en renodling där e-sportverksamheten ska säljas för över 1 miljard dollar.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära