Följ oss

Nyheter

Mobilspelsutvecklaren Next Games köps upp av Netflix – aktien rusar

Publicerad

den

Next Games är en mobilspelsutvecklare som är noterad på First North i Finland. Bolaget har fokuserat på att göra spel baserade på böcker, filmer och tv-serier. Idag presenterades ett bud på bolaget, det är Netflix som vill köpa upp företaget för 65 miljoner euro, eller 2,10 euro per aktie. Aktien steg idag 119 % och stängde på 2,04 euro.

Glödhet förvärvsmarknad inom gaming

Aktiviteten inom företagsförvärv av gamingbolag är högre än någonsin. Förra året var ett mycket starkt år, men under enbart januari i år så förvärvades bolag för lika mycket pengar som under hela 2021.

Vi gjorde för några veckor sedan en sammanställning över ett antal mobilspelsbolag som är noterade i Sverige och där finns ett företag som är trolig uppköpskandidat, Nitro Games. Underhållningskoncernen Egmont passerade den 1 december ett ägande på över 50 procent.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära