Följ oss
Råvarunyheter

Nyheter

BrainCool ökar omsättningen och står inför avgörande marknadsgenombrott i USA

Publicerad

den

Braincool System

Medicinteknikbolaget BrainCools försäljning har tagit ordentlig fart under 2022, då omsättningen prognostiseras till drygt 20 miljoner kronor. Bolaget, som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem,står inför ett genombrott för sin produkt IQool System på USA-marknaden och ambitionen är att omsätta 100 miljoner kronor 2025.  Det berättar BrainCools vd Martin Waleij.

Martin Waleij, vd på Braincool

Berätta om BrainCool och bolagets affärsidé.

– Våra produkter används för en tidig, snabb, och kontinuerlig medicinsk kylning och temperaturreglering av tillstånd som stroke, plötsligt hjärtstopp och onkologi. Vi fokuserar på två affärsområden, Brain Cooling och Onkologi

Ni erbjuder i dagsläget flera olika produkter med fokus på medicinsk kylning och temperaturreglering. Vilka produkter finns i dagsläget på marknaden?

– Produkterna RhinoChill Systemoch BrainCool System, som i USA marknadsför under namnet IQool System, ingår i vårt koncept BrainCell. Med RhinoChill erhålls först en tidig och snabb kylning, som följs upp av en kontinuerlig kylning med BrainCool System.

Marknaden idag (standard of care) är behandling på IVA med BrainCool System men med tidigare kylning kan man uppnå bättre kliniska resultat. RhinoChill kyler ner hjärnan hos patienter som exempelvis genomgått någon form av trauma som kan leda till nedsatt hjärnfunktion. Vår produkt Cooral System kan förebygga oral mukosit, en smärtsam och potentiellt livshotande biverkan, en inflammation i munnen i samband med cancerbehandling. 

Ni är nu på väg att nå ett avgörande marknadsgenombrott för IQool i USA. Berätta mer om det.

– Vi har det senaste halvåret gjort tydliga framsteg vad gäller försäljningen i USA, bolagets viktigaste marknad och världens största marknad. Genombrottet genererar viktiga referenser som underlättar ytterligare marknadsbearbetning framöver. BrainCool System är nu grundligt testad och validerad och har mött starkt gensvar från marknad och kunder. Det vittnar den fina orderingången under inledningen av året om. Vi har haft en stark inledning på 2022, med order på 26 BrainCool System. Vår bearbetning av USA-marknaden börjar nu verkligen ge resultat. Vi räkna med att omsätta över 20 miljoner kronor under 2022 och ambitionen är att omsättningen ska överstiga 100 miljoner kronor 2025.  Vår affärsmodell baseras dels på engångsförsäljning av system, dels på försäljning av engångsprodukter i form av kylplattor och kylmössor som används vid varje kylbehandling. 

Ni har lyckats öka försäljningen trots pandemin. På vilka marknader lägger ni ert fokus framöver?

– Vi har fått en bra start på året. Vi ser dels en ökad användning av våra produkter och eftersom vi säljer engångsartiklar som byts ut för varje ny patient gynnar det självklart bolagets omsättning i form av ökade löpande intäkter. Vi fokuserar främst på USA, som är vår enskilt största marknad. Även Tyskland, Sydkorea strategiskt viktiga marknader för oss. På sikt övriga EU-länder samt Japan kan komma bli intressanta.

Vilka faktorer gör BrainCool till ett intressant bolag för presumtiva aktieägare?

– Vi ser en bred acceptans för vår teknologi, vilket banat väg för försäljningsframgångar och även banar väg för en framtida försäljningsökning. Vår teknologi för snabb, och kontinuerlig medicinsk kylning och temperaturreglering av tillstånd tillgodoser dessutom ett uttalat medicinskt behov på den globala marknaden, våra produkter har fördelar som konkurrande system saknar. Vi befinner oss just nu dessutom i en mycket händelserik och expansiv fas i bolagets historia.

Fakta: BrainCool är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. Bolaget fokuserar på två affärsområden, Brain Cooling och Onkologi BrainCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market, kortnamn BRAIN.

Nyheter

Affärsvärlden neutrala till Envar Holdings IPO

Publicerad

den

Spel som Envar har arbetat med

Envar Holding är en outsourcing- och utvecklingsstudio med fokus på grafisk design, 3D-grafik, animationer och illustrationer till huvudsakligen spelutvecklingsföretag och andra företag verksamma inom underhållningsindustrin. Bolaget har etablerat sig som en leverantör av grafik- och utvecklingstjänster till några av de största varumärkena inom spelindustrin.

Envar gör nu en IPO på First North där man önskar att få in 50 miljoner kronor till 20 kronor per aktie. Teckningsperioden är den 26 november till 10 december och handeln i aktien inleds sedan den 17 december. Hur ska då en investerare agera?

27 miljoner kronor är säkerställda på förhand av ankarinvesterare, bl.a. Tenesta Holding AB. Tidigare denna kväll meddelade bolaget även att erbjudandet är övertecknat.

Affärsvärlden – Neutral

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation till Envars IPO, och tillägger att det kan vara värt att följa aktien när bolaget väl är noterat.

”Vi är inte övertygade nog av Envar för att sätta teckna på erbjudandet. Men bolaget kan var värt att följa”

Fortsätt läsa

Nyheter

Positiva åsikter om IPO-erbjudandet från Intea

Publicerad

den

Fastighet som ingår i Intea Fastigheters bestånd

Intea Fastigheter är ett fastighetsbolag inriktat på långsiktigt aktivt ägande av social infrastruktur. Företaget gör nu en IPO på omkring 2,5 miljarder kronor som främst består av vanliga stamaktier som prissätts i intervallet 38-40 kronor, men även en liten andel D-aktier. Teckningsperioden är 4-11 december och aktierna noteras sedan på Stockholmsbörsen den 12 december. Hur ska då en investerare agera?

Tredje AP-fonden, AFA Försäkring, Swedbank Robur, Länsförsäkringar Fondförvaltning och Bell Rock Capital Management har åtagit sig att teckna aktier för 1 130 miljoner kronor, motsvarande cirka 46 procent av erbjudandet.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger rådet att teckna aktier i Intea för den som gillar fastighetsaktier.

”Vi tänker 15 gånger vinsten som en rimlig värdering och då blir uppsidan knappt 30 procent på några års sikt, räknat från högsta kursen i intervallet (40 kronor). Det gör Intea till en fastighetsnotering att teckna”

Dagens industri – Teckna

Dagens industris analytiker ger rådet att teckna Iteas IPO. Intea grundades året innan SBB, men medan SBB växte i högt tempo valde Intea en försiktigare tillväxtväg. Di skriver att bolagets hyreskontrak är långa med en genomsnittlig återstående kontraktslängd på 7,2 år och att 74 procent av hyresintäkterna är KPI-indexerade.

”Om kursen landar i den övre delen av intervallet, handlas B-aktien kring elva gånger våra estimat för förvaltningsresultatet 2026, vilket vi anser är lågt givet bolagets fina defensiva kvaliteter.”

Philip Hallberg – Positiv

Fastighetsexperten Philip Hallberg på Lannebo ger inte något uttryckligt råd men ger sin syn på företaget och erbjudandet. Han får även sätta betyg på erbjudandet enligt EFN:s fem olika kategorier det summerar sig till 18 av 25 möjliga poäng.

Tillväxt/Lönsamhet: 4
Värdering: 4
Ägare/Ledning: 4
Finansiell ställning: 3
Hört på Riche: 3

Fastighetsexperten Philip Hallberg på Lannebo ger sin syn på Intea som gör en IPO.
Fortsätt läsa

Nyheter

Swedencare-aktien kan dubblas, köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Nutrima från Swedencare

Swedencare har en ocyklisk verksamhet, god tillväxt inom djurhälsa och chans till högre lönsamhet. Om bolaget levererar på sina mål kan aktiekursen dubblas skriver Dagens industri och delar ut en köprekommendation.

Det finns även en möjlighet att det kommer ett bud på företaget. Den största ägaren är tyska Symrise som äger 41 procent och lade nyligen ett bud på Probi. Men då måste Symrise få med sig tre ledande befattningshavare som tillsammans äger 23 procent.

Dagens industris analys Veckans aktie skrivs utifrån att den ska utvärderas efter ett år och på den sikten och med Dagens industris prognoser så ser man en uppsida på 26 procent.

”Tittar vi på värderingen på skuldfri basis i relation till rörelseresultatet, ev/ebitda, hamnar vi på 16 respektive 13. Sätt årets multipel på nästa års rörelseresultat som vi tror blir 724 Mkr och vi får en uppsida på 26 procent.”

Skulle bolaget lyckas nå sina mål så kan dock aktien dubbleras skriver tidningens analytiker Agnetha Jönsson.

Swedencare-aktien stängde på 53,75 kronor i fredags.

Fortsätt läsa

Fokus

Annons

Gratis nyhetsbrev från Börsposten

* indicates required

Intuit Mailchimp

Populära