Följ oss

Nyheter

Bellpal-cirkusen blir allt ljudligare

Publicerad

den

Journalisten Sven Nordenstam avslöjade nyligen att Bellpals samarbetspartner gått i konkurs, vilket bolaget inte tyckte var någon stor sak då ingen försäljning av betydelse fanns. Fokus flyttades i stället till intressenter som vill köpa upp Bellpals verksamhet för 15 miljoner USD. Under onsdagskvällen kom Sven Nordenstam med två nya explosiva uppgifter.

I måndags meddelade Bellpal i ett pressmeddelande med rubriken ”BellPal Holding AB har ingått en avsiktsförklaring om försäljning av rörelsen till amerikanska Citta Strategy” att Citta Strategy ska köpa Bellpals verksamhet för 15 miljoner USD. Det var flera saker som var märkliga med pressmeddelandet, det gick inte att hitta ett företag med det namnet och den webbsajt som finns är helt ny och personerna som uppges vara företaget känns inte nödvändigtvis alla helt perfekta. Sven Nordenstam har nu kommunicerat med Citta Strategy som säger att det inte är deras företag som ska köpa Bellpals verksamhet, utan att de bara representerar företaget som ska köpa Bellpals verksamhet. Det är en rätt fundamental skillnad.

Det andra avslöjandet gäller vad Bellpal kommunicerade i juni om att Elliot Wislar och hans kollegor på ClearBrooks Global som förvaltar 12 miljarder USD har uttryckt seriöst intresse att köpa Bellpals verksamhet. Sven Nordenstam har pratat med Elliott Wislar. Han säger att han inte har varit i kontakt med Bellpal, inte känner till företaget, inte vet vad de gör och att det aldrig har funnits en avsikt från Clearbrook att investera.

Bellpal känns allt mer som en cirkus där allt knasigare saker sker.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära