Följ oss

Nyheter

Bellpal-cirkusen blir allt ljudligare

Publicerad

den

Journalisten Sven Nordenstam avslöjade nyligen att Bellpals samarbetspartner gått i konkurs, vilket bolaget inte tyckte var någon stor sak då ingen försäljning av betydelse fanns. Fokus flyttades i stället till intressenter som vill köpa upp Bellpals verksamhet för 15 miljoner USD. Under onsdagskvällen kom Sven Nordenstam med två nya explosiva uppgifter.

I måndags meddelade Bellpal i ett pressmeddelande med rubriken ”BellPal Holding AB har ingått en avsiktsförklaring om försäljning av rörelsen till amerikanska Citta Strategy” att Citta Strategy ska köpa Bellpals verksamhet för 15 miljoner USD. Det var flera saker som var märkliga med pressmeddelandet, det gick inte att hitta ett företag med det namnet och den webbsajt som finns är helt ny och personerna som uppges vara företaget känns inte nödvändigtvis alla helt perfekta. Sven Nordenstam har nu kommunicerat med Citta Strategy som säger att det inte är deras företag som ska köpa Bellpals verksamhet, utan att de bara representerar företaget som ska köpa Bellpals verksamhet. Det är en rätt fundamental skillnad.

Det andra avslöjandet gäller vad Bellpal kommunicerade i juni om att Elliot Wislar och hans kollegor på ClearBrooks Global som förvaltar 12 miljarder USD har uttryckt seriöst intresse att köpa Bellpals verksamhet. Sven Nordenstam har pratat med Elliott Wislar. Han säger att han inte har varit i kontakt med Bellpal, inte känner till företaget, inte vet vad de gör och att det aldrig har funnits en avsikt från Clearbrook att investera.

Bellpal känns allt mer som en cirkus där allt knasigare saker sker.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära