Följ oss

Nyheter

Coor har en plats i portföljen även med försiktiga antaganden

Publicerad

den

Placera har gjort en aktieanalys på facility management-bolaget Coor och slutsatsen är att aktien har en plats i portföljen även med försiktiga antaganden.

Det finns flera saker som gnager kring Coor. Bolaget tappade ett stort kontrakt, men har sedan skrivit flera nya. Lönsamheten kan dock pressas något i början av nya kontrakt innan alla processer är inkörda. Inflationen kan öka bolagets kostnader och stigande räntor kan göra bolagets lån dyrare.

Coor delar ut 4,80 kronor per år vilket ger en direktavkastning på drygt 10 procent. Halva utdelningen klassar bolaget som extrautdelning och är därför mentalt enklare att justera, som att ta bort den helt eller exempelvis halvera den. Placera leker med tanken på en mellanväg där bolaget sänker utdelningen så att det ger en direktavkastning på 7,7 procent, och att bolaget då minskar sina skulder och räntekostnader.

”Hur utfallet blir beror förstås på vad det andra halvåret har i sitt sköte resultatmässigt. Men blir det inte värre än i vårt förhållandevis försiktiga scenario med en utplanad marginal och med en viss sänkning av utdelningen så tycker vi att aktien fortfarande har en plats vikt åt sig i en utdelningsportfölj.” skriver Placera i sin slutsats.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära