Följ oss

Nyheter

Coor har en plats i portföljen även med försiktiga antaganden

Publicerad

den

Placera har gjort en aktieanalys på facility management-bolaget Coor och slutsatsen är att aktien har en plats i portföljen även med försiktiga antaganden.

Det finns flera saker som gnager kring Coor. Bolaget tappade ett stort kontrakt, men har sedan skrivit flera nya. Lönsamheten kan dock pressas något i början av nya kontrakt innan alla processer är inkörda. Inflationen kan öka bolagets kostnader och stigande räntor kan göra bolagets lån dyrare.

Coor delar ut 4,80 kronor per år vilket ger en direktavkastning på drygt 10 procent. Halva utdelningen klassar bolaget som extrautdelning och är därför mentalt enklare att justera, som att ta bort den helt eller exempelvis halvera den. Placera leker med tanken på en mellanväg där bolaget sänker utdelningen så att det ger en direktavkastning på 7,7 procent, och att bolaget då minskar sina skulder och räntekostnader.

”Hur utfallet blir beror förstås på vad det andra halvåret har i sitt sköte resultatmässigt. Men blir det inte värre än i vårt förhållandevis försiktiga scenario med en utplanad marginal och med en viss sänkning av utdelningen så tycker vi att aktien fortfarande har en plats vikt åt sig i en utdelningsportfölj.” skriver Placera i sin slutsats.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära