Följ oss

Nyheter

Star Vault tror på framtiden efter en katastrofal inledning för det nya spelet

Publicerad

den

Star Vault lanserade sitt nya spel Mortal Online 2 för en och en halv månad sedan på plattformen Steam. Det blev en flygande start med bra försäljning och höga betyg, men glädjen blev kortvarig för redan efter ett dygn så blev det dystert. Trots att spelet har stresstestats flera gånger så klarade inte systemet av mängden spelare och många kom inte in i spelet. Även ett annat problem uppdagade sig, de som befann sig utanför Europa fick relativt sett sina medspelare i Europa en dålig responstid att det inte gick att tävla på lika villkor. Spelets betyg på Steam gick från över 80 % till runt 40 %. Star Vault blev tvungna att dra i nödbromsen. All marknadsföring stoppades och fullt fokus fick läggas på att hantera problemen. Bolaget verkar relativt snabbt ha hittat lösningar på de mest akuta sakerna. Men kan bolaget och spelet återhämta sig efter en sådan lansering, det är den stora frågan från aktieägare som fått se aktiekursen krascha.

Graf över Star Vault aktiekurs det senaste året.
Star Vaults aktiekurs under det senaste året. Raset blev kraftigt efter den misslyckade lanseringen.

Star Vault ger en uppdatering – tror på framtiden

Igår kom Star Vault med en uppdatering och de verkar i alla fall själva tro på framtiden. Marknadsaktiviteterna ska återupptas inom kort och nya recensioner från spelarna ligger nu på 70-90 %.

”Vi har nyligen släppt en viktig patch som löst flertalet problem i MO2 samt även ökat prestandan på huvudservrarna. Vi har några viktiga patcher kvar för att få prestandan där vi vill ha den. Därefter planerar vi att äntligen dela med oss av nästa viktiga roadmap som många spelare ser fram emot. Detta bedöms öka intresset för spelet igen och precis som under beta kommer vi ha patcher varannan vecka med intressanta och roliga funktioner som ökar spelintresset.”

Star Vault är även redo att lansera Mortal Online 2 på Epic Games Store, vilket de planerar att göra efter att kommande 3-4 patcher är klara och samtidigt göra marknadsaktiviteter på bland annat Steam där de räknar med en positiv reviewstatus som även det förväntas dra upp intresse och försäljning för Mortal Online 2.

”Vårt fokus i närtid är att publicera kommande roadmap, återfå mycket goda användaromdömen och därefter påbörja flera större marknadsaktiviteter. Star Vault har idag ett positivt kassaflöde från den dagliga försäljningen utan att abonnemangsmodellen är påslagen ännu.

Trots inloggningsproblem och pausade marknadsaktiviteter har Star Vault erhållit utbetalningar om cirka 5 MSEK från sålda spel via Steam. Därtill har Mortal Online 2 en fortsatt stigande följarbas om ca 290.000 spelare som ”wish-listat” spelet på Steam, som närsomhelst kan börja spela vid kommande uppdateringar.”

Det återstår att se var aktiviteten för spelet landar. En fördel för Star Vault är att Mortal Online 2 är ett nischat spel, de som gillar denna typ av spel kommer sannolikt inte bara att gå vidare till nästa spel utan är nog mottagliga för att ge det en chans.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära