Följ oss

Nyheter

Star Vault tror på framtiden efter en katastrofal inledning för det nya spelet

Publicerad

den

Star Vault lanserade sitt nya spel Mortal Online 2 för en och en halv månad sedan på plattformen Steam. Det blev en flygande start med bra försäljning och höga betyg, men glädjen blev kortvarig för redan efter ett dygn så blev det dystert. Trots att spelet har stresstestats flera gånger så klarade inte systemet av mängden spelare och många kom inte in i spelet. Även ett annat problem uppdagade sig, de som befann sig utanför Europa fick relativt sett sina medspelare i Europa en dålig responstid att det inte gick att tävla på lika villkor. Spelets betyg på Steam gick från över 80 % till runt 40 %. Star Vault blev tvungna att dra i nödbromsen. All marknadsföring stoppades och fullt fokus fick läggas på att hantera problemen. Bolaget verkar relativt snabbt ha hittat lösningar på de mest akuta sakerna. Men kan bolaget och spelet återhämta sig efter en sådan lansering, det är den stora frågan från aktieägare som fått se aktiekursen krascha.

Graf över Star Vault aktiekurs det senaste året.
Star Vaults aktiekurs under det senaste året. Raset blev kraftigt efter den misslyckade lanseringen.

Star Vault ger en uppdatering – tror på framtiden

Igår kom Star Vault med en uppdatering och de verkar i alla fall själva tro på framtiden. Marknadsaktiviteterna ska återupptas inom kort och nya recensioner från spelarna ligger nu på 70-90 %.

”Vi har nyligen släppt en viktig patch som löst flertalet problem i MO2 samt även ökat prestandan på huvudservrarna. Vi har några viktiga patcher kvar för att få prestandan där vi vill ha den. Därefter planerar vi att äntligen dela med oss av nästa viktiga roadmap som många spelare ser fram emot. Detta bedöms öka intresset för spelet igen och precis som under beta kommer vi ha patcher varannan vecka med intressanta och roliga funktioner som ökar spelintresset.”

Star Vault är även redo att lansera Mortal Online 2 på Epic Games Store, vilket de planerar att göra efter att kommande 3-4 patcher är klara och samtidigt göra marknadsaktiviteter på bland annat Steam där de räknar med en positiv reviewstatus som även det förväntas dra upp intresse och försäljning för Mortal Online 2.

”Vårt fokus i närtid är att publicera kommande roadmap, återfå mycket goda användaromdömen och därefter påbörja flera större marknadsaktiviteter. Star Vault har idag ett positivt kassaflöde från den dagliga försäljningen utan att abonnemangsmodellen är påslagen ännu.

Trots inloggningsproblem och pausade marknadsaktiviteter har Star Vault erhållit utbetalningar om cirka 5 MSEK från sålda spel via Steam. Därtill har Mortal Online 2 en fortsatt stigande följarbas om ca 290.000 spelare som ”wish-listat” spelet på Steam, som närsomhelst kan börja spela vid kommande uppdateringar.”

Det återstår att se var aktiviteten för spelet landar. En fördel för Star Vault är att Mortal Online 2 är ett nischat spel, de som gillar denna typ av spel kommer sannolikt inte bara att gå vidare till nästa spel utan är nog mottagliga för att ge det en chans.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära