Följ oss

Nyheter

Star Vault tror på framtiden efter en katastrofal inledning för det nya spelet

Publicerad

den

Star Vault lanserade sitt nya spel Mortal Online 2 för en och en halv månad sedan på plattformen Steam. Det blev en flygande start med bra försäljning och höga betyg, men glädjen blev kortvarig för redan efter ett dygn så blev det dystert. Trots att spelet har stresstestats flera gånger så klarade inte systemet av mängden spelare och många kom inte in i spelet. Även ett annat problem uppdagade sig, de som befann sig utanför Europa fick relativt sett sina medspelare i Europa en dålig responstid att det inte gick att tävla på lika villkor. Spelets betyg på Steam gick från över 80 % till runt 40 %. Star Vault blev tvungna att dra i nödbromsen. All marknadsföring stoppades och fullt fokus fick läggas på att hantera problemen. Bolaget verkar relativt snabbt ha hittat lösningar på de mest akuta sakerna. Men kan bolaget och spelet återhämta sig efter en sådan lansering, det är den stora frågan från aktieägare som fått se aktiekursen krascha.

Graf över Star Vault aktiekurs det senaste året.
Star Vaults aktiekurs under det senaste året. Raset blev kraftigt efter den misslyckade lanseringen.

Star Vault ger en uppdatering – tror på framtiden

Igår kom Star Vault med en uppdatering och de verkar i alla fall själva tro på framtiden. Marknadsaktiviteterna ska återupptas inom kort och nya recensioner från spelarna ligger nu på 70-90 %.

”Vi har nyligen släppt en viktig patch som löst flertalet problem i MO2 samt även ökat prestandan på huvudservrarna. Vi har några viktiga patcher kvar för att få prestandan där vi vill ha den. Därefter planerar vi att äntligen dela med oss av nästa viktiga roadmap som många spelare ser fram emot. Detta bedöms öka intresset för spelet igen och precis som under beta kommer vi ha patcher varannan vecka med intressanta och roliga funktioner som ökar spelintresset.”

Star Vault är även redo att lansera Mortal Online 2 på Epic Games Store, vilket de planerar att göra efter att kommande 3-4 patcher är klara och samtidigt göra marknadsaktiviteter på bland annat Steam där de räknar med en positiv reviewstatus som även det förväntas dra upp intresse och försäljning för Mortal Online 2.

”Vårt fokus i närtid är att publicera kommande roadmap, återfå mycket goda användaromdömen och därefter påbörja flera större marknadsaktiviteter. Star Vault har idag ett positivt kassaflöde från den dagliga försäljningen utan att abonnemangsmodellen är påslagen ännu.

Trots inloggningsproblem och pausade marknadsaktiviteter har Star Vault erhållit utbetalningar om cirka 5 MSEK från sålda spel via Steam. Därtill har Mortal Online 2 en fortsatt stigande följarbas om ca 290.000 spelare som ”wish-listat” spelet på Steam, som närsomhelst kan börja spela vid kommande uppdateringar.”

Det återstår att se var aktiviteten för spelet landar. En fördel för Star Vault är att Mortal Online 2 är ett nischat spel, de som gillar denna typ av spel kommer sannolikt inte bara att gå vidare till nästa spel utan är nog mottagliga för att ge det en chans.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära