Följ oss

Nyheter

Safello ska inleda ett samarbete med Avanza

Publicerad

den

Mynt som symboliserar olika kryptovalutor

Kryptomäklaren Safello har inte haft någon rolig utveckling på aktiemarknaden sedan noteringen för ett knappt år sedan. Men efter att marknaden stängt idag meddelade Safello att de har ingått en avsiktsförklaring med Avanza gällande ett potentiellt samarbete kring kryptovalutatjänster. Ambitionen med avsiktsförklaringen är att utvärdera ett potentiellt samarbete för distribution av Safellos tjänster via Avanzas plattform. 

– Vi är stolta över att utvärderas som en potentiell partner till Avanza för deras eventuella  kryptoerbjudande. Safellos ”Crypto-as-a-Service” för finansiella institutioner bygger på nio års erfarenhet som innefattar regelefterlevnad, förvaring och handel med krypto. Om ett samarbete ingås med Avanza, som är den marknadsledande handelsplattformen i Sverige, ger det Avanza förutsättningar att möjliggöra handel i kryptovalutor via Avanzas plattform på ett säkert och ansvarsfullt sätt, säger Frank Schuil, vd och medgrundare av Safello.

Det ska bli intressant att se hur aktien reagerar när marknaden öppnar imorgon.

Utvecklingen på Safellos aktie

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära