Följ oss

Nyheter

Oväntat hög lönsamhet för MilDef Group

Publicerad

den

Utrustning från MilDef Group

Penser Access skriver i en analysuppdatering efter MilDef Groups rapport att både omsättning och lönsamhet var oväntat hög. Banken höjer sitt motiverade värde för aktien till 100-105 kronor, från tidigare 96-100 kronor. Penser Access om MilDef nedan.

Både omsättning och lönsamhet klart över våra förväntningar
Under det andra kvartalet fortsatte MilDef höga omsättningstillväxt med hela 144%, varav 104% organiskt. Omsättningen överträffade våra förväntningar med hela 14%. Det som verkligen stack ut var den kraftigt förbättrade bruttomarginalen som uppgick till 50% jämfört med 45% under Q1’23 och våra förväntningar som låg på 46%. Förbättrad bruttomarginal i kombination med den höga omsättningen synliggjorde verksamhetens skalbarhet och fick den justerade EBITDA-marginalen att öka till 16,5% (-8,5) jämfört med våra förväntningar om 11,4%.

Ledningen vänder till en mer positiv kommunikation kring marknaden
Under de senaste kvartalen har ledningen påtalat att de inte har märkt någon större skillnad i efterfrågan trots många länders höjda försvarsbudgetar. I VD-ordet ändrades det nu till att de uppfattar det som att det har blivit en aktivare marknad. Vi tolkar det som att allt fler har genomfört de mest kritiska inköpen och nu kan tänka mer långsiktigt kring hur de ska digitalisera sina försvar. Vidare bedömer vi att det under kommande år kommer att ske fler höjningar av försvarsbudgetar. Detta då flera av Natos medlemsländer inte når upp till de rekommenderade investeringarna om 2% av BNP per år.
 
Med förbättrat marknadsläge och högre marginaler höjer vi vårt motiverade värde
Vi ser det som sannolikt att fler länder kommer att höja sina försvarsanslag kommande år, vilket tillsammans med ledningens förändrade kommunikation kring aktiviteten på marknaden gör att vi höjer våra omsättningsprognoser för kommande år. För innevarande år höjer vi våra antaganden för bruttomarginalen, vilket såklart bidrar till en positiv effekt för lönsamheten. Vi höjer därmed vårt motiverade värde till 100-105 kr per aktie från tidigare 96-100 kr.

Intervju med VD för MilDef Group

Intervju med MilDef Groups VD

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära