Följ oss

Nyheter

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike uppnår lägre kostnad per download

Publicerad

den

Baseball Franchise Manager

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike lanserar Baseball Franchise Manager (BFM) på Google Play i Nordamerika och iOS i Kanada. 

– Från det första Google Beta-testet av BFM är vi framförallt nöjda med att kostnaden per download än så länge varit betydligt lägre än på övriga titlar inom koncernen. Förhoppningsvis kan vi bibehålla den låga kostnaden för marknadsföring och samtidigt förbättra retention och köp på iOS, som vanligtvis är en starkare plattform.” säger Thomas Jonasson, Head of Publishing på Gold Town Games.

Lekfullare grafik och enklare för nya spelare

BFM riktar sig till användare som vill bygga en sport franchise med ett lag och en arena. Den största förändringen jämfört med tidigare Gold Town Games-titlar är att spelmekanik förenklats och grafiken gjorts mer lekfull. En annan ny del är karaktärsbiblioteket, med 1000-tals kombinationer av unika bilder på spelare. 

– Vi vill i BFM skapa ett engagerande spel som är enklare att komma in i för nya användare, oavsett tidigare erfarenhet av sport eller spelkategori, samtidigt som vi vill behålla djup i spelet och en långsiktig retention, säger produktägare Daniel Öhgren i Grand Pike

Grand Pike har som målsättning att lansera BFM globalt på Android och iOS under hösten.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära