Följ oss

Nyheter

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike uppnår lägre kostnad per download

Publicerad

den

Baseball Franchise Manager

Gold Town Games dotterbolag Grand Pike lanserar Baseball Franchise Manager (BFM) på Google Play i Nordamerika och iOS i Kanada. 

– Från det första Google Beta-testet av BFM är vi framförallt nöjda med att kostnaden per download än så länge varit betydligt lägre än på övriga titlar inom koncernen. Förhoppningsvis kan vi bibehålla den låga kostnaden för marknadsföring och samtidigt förbättra retention och köp på iOS, som vanligtvis är en starkare plattform.” säger Thomas Jonasson, Head of Publishing på Gold Town Games.

Lekfullare grafik och enklare för nya spelare

BFM riktar sig till användare som vill bygga en sport franchise med ett lag och en arena. Den största förändringen jämfört med tidigare Gold Town Games-titlar är att spelmekanik förenklats och grafiken gjorts mer lekfull. En annan ny del är karaktärsbiblioteket, med 1000-tals kombinationer av unika bilder på spelare. 

– Vi vill i BFM skapa ett engagerande spel som är enklare att komma in i för nya användare, oavsett tidigare erfarenhet av sport eller spelkategori, samtidigt som vi vill behålla djup i spelet och en långsiktig retention, säger produktägare Daniel Öhgren i Grand Pike

Grand Pike har som målsättning att lansera BFM globalt på Android och iOS under hösten.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära