Följ oss

Nyheter

Logistea växer snabbt i tre av fastighetssektorns mest expansiva segment

Publicerad

den

Niklas Zuckerman, vd för Logistea

Fastighetsbolaget Logistea, som fokuserar på att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheter inom lager, logistik och lätt industri, växer snabbt. På ett drygt år har bolagets fastighetsinnehav ökat från 100 miljoner till 4 miljarder kronor. Logistea har offensiva tillväxtmål, med ambitionen att vid slutet av 2024 ha nått 15 miljarder kronor i fastighetsvärde. Det berättar bolagets vd Niklas Zuckerman.

Berätta om Logistea och bolagets affärsidé.

– Vi är relativt ungt som fastighetsbolag. Sedan vi förvärvade vår första fastighet 2019 har vårt fastighetsbestånd växt rejält, och är nu i maj 2022 uppe i 4 miljarder kronor. Vi fokuserar på fastigheter i bra mikrolägen, med långsiktiga, finansiellt stabila hyresgäster. Målsättningen är att vi ska vara den naturliga partnern till aktörer som efterfrågar hållbara och moderna lokaler för lager, logistik och lätt industri.

Hur ser era tillväxtmål ut?

– Logistea är en aktiv och långsiktig fastighetsägare som arbetar tillsammans med hyresgästerna för att utveckla fastigheterna. Vi jobbar också med nyproduktion och tillbyggnader, med målet att årligen färdigställa minst 25 000 kvadratmeter ny uthyrningsbar yta. Vår övergripande ambition är att 2024 uppnå 15 miljarder kronor i fastighetsvärde. Tillväxtpotentialen är hög och det finns fortfarande mycket utrymme att växa på fastighetsmarknaden för lager, logistik och lätt industri runtom i Sverige och även i övriga Norden.

Hur ser strategin ut för att ni ska nå ert offensiva tillväxtmål?

– Vi siktar på att nå vårt tillväxtmål genom en kombination av förvärv, nyproduktion samt förädling och utveckling av befintliga fastigheter. Strategin säger att vi även fortsättningsvis ska förvärva kassaflödesintensiva fastigheter med lönsamma hyresgäster som i många fall har hyresavtal på mellan tio och femton år. Dessutom bygger vi ofta till fastigheter åt hyresgäster som expanderar och därför är i behov av utökade ytor. Dessutom bedriver vi en aktiv nyproduktionsverksamhet med en markportfölj bestående av 350 000 kvadratmeter byggrätter.

Intresset för er aktie har varit stort sedan Logistea bildades. I dagsläget har ni drygt 15 000 aktieägare. Vilka faktorer gör Logistea till en intressant investering för presumtiva aktieägare?

– Det faktum att vi är ett tillväxtbolag som befinner sig i en mycket aktiv uppbyggnadsfas väger förstås tungt. Vi har en stark plattform med en solid ägarbas, hög finansiell kapacitet samt ett branschkunnigt ledningsteam med betydande transaktionserfarenhet, förvaltningserfarenhet och uthyrningserfarenhet. Dessa faktorer innebär sammantaget att vi står väl rustade för ytterligare expansion via förvärv av styckesfastigheter och portföljer, mark för nyproduktion och förädling av vårt befintliga bestånd. 

Fakta: Logistea är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager, logistik och lätt industri. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under kortnamnen LOGI A och LOGI B.

Nyheter

SBB den mest köpta aktien under juni bland Nordnets kunder

Publicerad

den

Investmentbolagens aktier var populära köp i juni hos Nordnets kunder, men ingenting slog SBB.

– Spararna fortsätter storköpa SBB i förtroendekrisen, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Junibörsen präglades av stor pessimism.

– Vi vet att konjunkturen kommer få en smäll av centralbankernas räntehöjningar, och därför handlar oron nu mycket om den sämre konjunkturens inverkan på bolagens förväntade vinster, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

En hel del sparare ser köplägen i raset. SBB är mest nettoköpta aktie i juni.

– SBB genomgår nu en förtroendekris på aktie- och obligationsmarknaden, efter bland annat ifrågasatta värderingar och tidvis märklig kommunikation. Men från privatspararna är förtroendet fortsatt högt. Under årets första halva har SBB varit den mest nettoköpta aktien under tre månader, och den näst mest köpta under resterande tre, säger Frida Bratt.

Spararfavoriterna investmentbolag trängs i köptoppen i juni.

– Kurspressen har på sina håll gjort att börsvärdet på flera investmentbolag är lägre än respektive bolags tillgångar. I Kinnevik har exempelvis hög premie omvandlats till rabatt, i Latour har premien fallit tillbaka kraftigt och i Investor har rabatten utökats, säger Frida Bratt.

Mest nettosåld under månaden är Volvo Cars.

– Aktien har gått bra den senaste tiden i spåren av börsnoteringen av Polestar, som man är storägare i. Vinsthemtagningar ser vi också i kinesiska XPeng och Nio, som båda fått en rejäl uppstuds senaste månaden, säger Frida Bratt.

Gamestop säljs också av i juni.

– En hel del sparare har suttit kvar med Gamestop-aktier sedan Reddit-hajpen, och vill man dra ned på risk kan det nog vara nära till hands att göra sig av med Gamestop.

Mest handlade aktierna bland Nordnets svenska kunder i juni:

Mest köptaMest sålda
SBBVolvo Cars
InvestorEmbracer
CastellumSaab
NibeTethys Oil
Atlas CopcoHövding
VolvoScandic Hotels Group
KinnevikGamestop
SSABNio
SwedbankBoliden
LatourXPeng
Fortsätt läsa

Nyheter

LC-Tec erhåller sin hittills största order inom affärsområde kamera

Publicerad

den

LC-Tec har erhållit ytterligare en volymorder inom affärsområde kamera från den ledande västerländska kameratillverkare som i början av året lade en beställning på motsvarande ca 1,9 miljoner kronor. Denna gång är ordervärdet på ca 7,8 miljoner kronor, vilket gör den till den största enskilda order LC-Tec hittills har erhållit inom det aktuella affärsområdet.

Ordern avser även denna gång LC-Tecs patenterade ND-filter PolarView, men nu i två olika versioner. I tillägg till den version som föregående order avsåg beställdes denna gång även en version som kommer att integreras i en för kunden andra produkt. Ordern är planerad att levereras inom 9 – 12 månader.

”Det är fantastisk kul att få ta emot denna order och med den kunna konstatera att många års hårt och målmedvetet utvecklingsarbete ger resultat. Vårt kommande fokus blir nu att öka produktionskapaciteten och samtidigt sänka produktionskostnaden, helt i linje med den företrädesemission som nyligen genomfördes. Att kunden förbereder en andra produkt baserad på vårt PolarView-filter är ett kvitto på att de högt värdesätter den funktionalitet och kundnytta som vi erbjuder, och vi hoppas kunna addera fler återkommande kunder framöver”, säger Jesper Osterman, tf. VD / CTO vid LC-Tec.

Fortsätt läsa

Nyheter

Zordix är en köpvärd aktie enligt Pareto Securities som inleder analysbevakning

Publicerad

den

Pareto Securities inleder idag analysbevakning av gamingbolaget Zordix och ger aktien en köprekommendation och riktkurs på 35 kronor, vilket kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas till 19,40 kronor. Pareto Securities förväntar sig en stark organisk tillväxt i bolagets försäljning. Här på Börsposten skulle vi vilja tillägga att Zordix numera leds av Christina Seelye som kom till Zordix via uppköpet av Maxium Games. Analytikern Joakim Walldoff går igenom bolaget.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära