Följ oss

Nyheter

Alltainer får order på kontorscontainer till amerikanska armén på Guam

Publicerad

den

Container från Alltainer

Alltainer´s partner Pacific Unlimited har mottagit en order på kontorscontainer som Amerikanska Armén skall hyra på Guam. Värdet på ordern för Alltainer är fyra miljoner kronor och ordern planeras att levereras under första kvartalet 2024. Den amerikanska militären investerar för närvarande stora belopp i utbyggnaden av den militära närvaron i Stilla havet, med bland annat en ny bas på Guam.

VD Jakob Kesje kommenterar:

”Det är alltid roligt med återkommande order som bekräftar Alltainer som leverantör baserat på vår kvalitet, design och prisnivå. Vi har ett bra samarbete med Pacific Unlimited och offererar tillsammans löpande på projekt till den militära utbyggnaden. Just nu har vi ytterligare offerter i process med Pacific Unlimited där vi hoppas komma till avslut snart.” säger VD i Alltainer AB Jakob Kesje.

Aktien har i skrivande stund stigit 24 procent på nyheten. Aktien är dock fotfarande nära sin lägsta nivå någonsin. Bolagets market cap är 35 miljoner kronor.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära