Följ oss

Nyheter

Learning to Sleep går i konkurs

Publicerad

den

Slut på livet

För nästan 1,5 år sedan skrev Börsposten att Learning to Sleep drar i nödbromsen, vilket man sjukt nog gjorde två månader efter noteringen. Nu har bolaget meddelat att de går i konkurs, tillsammans med sitt helt nyinköpta dotterbolag Bonzun Evolve.

”Vi har verkligen gjort allt i vår makt för att rädda verksamheten, säger tf VD Micael Gustafsson, men nu gick det inte längre. Efter att Region Stockholm sänkt ersättningen för våra tjänster försökte vi anpassa verksamheten efter det i kombination med att vi breddade verksamheten i o m köpet av Bonzun Evolve. Tyvärr levde inte den verksamheten upp till förväntningarna och när nu våra huvudägare inte hade möjlighet att finansiera bolaget, så fanns ingen annan utväg. Vi försökte under helgerna få till en företagsrekonstruktion i kombination med ett omvänt förvärv för att säkra aktieägarnas värde, men tyvärr kunde vi inte skaffa fram det startkapital som krävs för en sådan rekonstruktion. Det är otroligt tråkigt för alla och i det långa loppet för vården i Sverige som tyvärr nu kastar bort en av världens bästa behandlingar av allvarliga sömnproblem. ”

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära