Följ oss

Nyheter

Fuud går i konkurs

Publicerad

den

Fuud meddelade nyligen att att deras kassa är tom inom mindre än tre veckor och det kom därför inte som någon komplett överraskning att företaget idag lämnade in en konkursansökan. Bolaget skriver att de har arbetat intensivt med både finansiering och olika kombinationer av uppköp och samgåenden.

”Två av dessa diskussioner har under en period varit långtgående, men sedan nyligen har de avslutats utan att en lösning har kunnat skapas.

Därutöver har flertalet diskussioner och förhandlingar kring finansiering förts med både nuvarande storägare och externa investerare. I det börsklimat som råder har bolaget haft stora svårigheter med att attrahera det kapital som behövts för att säkra bolagets långsiktiga överlevnad.”

Fuud-konkursen hamnar i princip i Formue Nord Fokus A/S knä då de har lånat ut 23 miljoner kronor via konvertibler till Fuud. Det borde gå att sälja några av tillgångarna, bolaget äger trots allt en hel del varumärken inom livsmedel där vissa borde ha ett värde. Men det finns en tidspress, verksamheterna blöder pengar och utan kassa börjar det snabbt slå hårt operativt även mot de enskilda verksamheterna.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära