Följ oss

Nyheter

LC-Tec får tilläggsköpeskilling på 2 Mkr

Publicerad

den

LC-Tec

LC-Tec, som fick en köprekommendation i förrgår, meddelade idag att de har erhållit 2 miljoner kronor i en tilläggsköpeskilling gällande en företagsförsäljning år 2016. Beloppet skulle egentligen ha reglerats år 2019 men hade uppehållits då rättsläget var oklart. En dom i Högsta Förvaltningsdomstolen rörande andra parter avvaktades därför. Nu har rättslig klarhet uppnåtts, och beloppet har därmed betalats ut. I och med att fordran tidigare varit reserverad så innebär detta ett tillskott i såväl resultat som kassaflöde.

Aktien steg idag 8,6 procent och stängde på 2,52 kronor vilket ger bolaget en market cap på 40,1 miljoner kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lyckad start för noteringen av affiliate-företaget Adtraction

Publicerad

den

Onlineshopping

Adtraction driver en plattform inom affiliate-marknadsföring, det vill säga en form av digital marknadsföring. Företaget noterades idag på First North och det blev en bra start. Aktien stängde på 67,50 kronor vilket är en uppgång på 12,5 procent och var som mest upp 27,5 procent.

Det finns ett annat företag med nästan samma typ av verksamhet som är noterat på Stockholmsbörsen, nämligen Tradedoubler, men det är en framgångshistoria som blev stukad av helt obegripligt agerande från vissa ägare och som sedan dess har haft det utmanande.

Nedan är en intervju med Adtractions vd Simon Gustafson.

Fortsätt läsa

Nyheter

IPO-intervju med vd för Spacett, det första SPAC-bolaget på Spotlight

Publicerad

den

Marcus Bonsib, vd för Spacett

Spacett är en SPAC (Special Purpose Acquisition Company), grundat av de erfarna investerarna Gerhard Dal och Per Nilsson. Spacett gör nu en noteringsemission på 27 miljoner kronor och noteras sedan på Spotlight den 27 december. Bolaget ska inom 36 månader förvärva ett tillväxtbolag som drar nytta av digitaliseringstrenden och som har ett marknadsvärde från ca 100 till 500 miljoner kronor. Nedan blir vd Marcus Bonsib intervjuad.

Det kan för övrigt tilläggas att Spacett är det första SPAC-bolaget på en MTF-marknadsplats i Sverige, de SPAC-noteringar som gjorts hittills har alla varit större och gjorts på Nasdaq Stockholms huvudlista.

Fortsätt läsa

Nyheter

Storytel får upprepad köprekommendation med höjd riktkurs på 340 kronor

Publicerad

den

Storytels ljudböcker

Pareto Securities upprepade idag sin köprekommendation för Storytel med en höjd riktkurs på 340 kr, från tidigare 320 kr. Analyschefen Stefan Wård går igenom sin syn på ljudboksföretaget. Storytel-aktien är efter 1,5 timmars handel upp 5,95 % och kostar nu 169,80 kr.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära