Följ oss

Analys

LC-Tec redo att lyfta

LC-Tec, ett mindre teknikbolag specialiserat på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik, får en köprekommendation.

Publicerad

den

Smarta glasögon med teknik från LC-Tec

LC-Tec, ett mindre teknikbolag specialiserat på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik, får en köprekommendation i en färsk analys gjord av Black River Corporate Finance. Bolaget har länge flugit under radarn på aktiemarknaden men har nu gjort sig redo för en expansion. Nedan är en kort sammanfattning av analysen.

  • Har kompletterat produktionsanläggningen vilket minskar kostnaderna
  • Tillväxtbolag med försäljning som kan öka kraftigt
  • Oberörd av fraktproblem och halvledarkrisen
  • Gynnas när biografmarknaden öppnar upp igen
  • Smarta glasögon kan komma att driva värdet
  • Rekryterar ny VD inför expansion

Det lilla teknikbolaget LC-Tec har under många år varit listat på Nordic Growth Market, där aktien länge flugit under radarn. Det finns all anledning att tro att det kan vara dags för denna aktie att värderas upp.

LC-Tec arbetar med optiska komponenter baserade på flytande kristall och har mer än trettio års erfarenhet av denna verksamhet. Nyligen investerade bolaget i ny utrustning som gör det möjligt att öka produktionen, till lägre kostnad.

I dag står 3D-marknaden, bland annat i form av glasögon till biografmarknaden, för en stor del av intäkterna. Det är emellertid inte det som kan öka omsättningen och driva värdet på detta bolag. Det är istället segmenten Smarta Glasögon och Kamera som kan komma att vara de stora värdedrivarna i detta bolag.

Redan i dag finns det ett stort antal prototyper ute hos kunder. LC-Tec har redan samarbete med ett flertal tillverkare av smarta glasögon för att utveckla skräddarsydda tekniska lösningar för respektive aktörs produkt. Vidare sker regelbundna leveranser till ett flertal ledande kameratillverkare. Dessutom har LC-Tec kontakt med en mängd potentiella nya volymkunder där optimering av filtret till deras produkter pågår. När marknaden uppmärksammar detta kan det vara för sent att köpa, vår DCF-analys visar på ett värde som med råge överstiger dagens aktiekurs.

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära