Följ oss

Nyheter

Embracer får upprepad köprekommendation efter rapporten

Publicerad

den

Embracer släppte idag en kvartalsrapport som mottogs kraftigt negativt av marknaden. Nu på eftermiddagen är aktien ner drygt 10 procent och handlas till 81,93 SEK. Affärsvärlden kom dock omgående med en analysuppdatering där man upprepar sin köprekommendation.

”Försenade spel är inte bra men floppar är ännu sämre. Förseningar kan visserligen vara tecken på att något i utvecklingsprocessen strular men än så länge är vi inte överdrivet oroade på den punkten. Det är inte heller så att Embracer står och faller med just de här spelen, utan bolaget har många andra skott i bössan”

Nedan är en intervju med vd Lars Wingefors som gjordes under eftermiddagen.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära