Följ oss

Nyheter

Gold Town Games redo att växla upp enligt analys

Publicerad

den

Med en intensiv lanseringstakt av kommande speltitlar är det tydligt att Gold Town Games gör sig redo att växla upp under 2022 skriver Analyst Group i en ny analys och ger aktien en värdering på 3,90 kronor i ett Base case. Aktien stängde idag på 2,00 kronor.

”Innan 2022 är slut ska Gold Town Games ha totalt sex speltitlar lanserade, där Blitz Football Manager är närmast på tur med en soft launch under innevarande kvartal. Därefter ska Field Hockey Manager och Baseball Manager lanseras, vilket är spel som, likt tidigare titlar, bygger på Gold Town Games W3XM-plattformen. Under Q4-22 är målet att dessutom lansera Cricket Star Manager, vilket blir Bolagets första Play-2-Earn (P2E)-spel och således resulterar i ett nytt affärsben. Det finns tecken på att P2E-modeller kan komma att bli allt mer utbrett i framtiden, vilket i så fall, för Gold Town Games, skulle kunna resultera i ett form av First Mover Advantage inom den marknadsgrenen.”

Positivt kassaflöde och välfylld kassa

Analyst Group ser att Gold Town Games har flera värdedrivande aktiviteter i sin pipe, där en successivt breddat spelportfölj kan lägga grunden för en mer omfattande intäktsbas. Värt att tillägga är även att Gold Town Games, genom CS Games, förväntas kunna uppvisa ett positivt kassaflöde från verksamheten redan under innevarande kvartal.

”Vid utgången av december uppgick kassan till ca 14 MSEK, där bl.a. ett positivt operativt kassaflöde (både före- och efter förändringar i rörelsekapitalet) bidragit till att öka likviditeten i Bolaget.”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära