Följ oss

Nyheter

Gold Town Games redo att växla upp enligt analys

Publicerad

den

Med en intensiv lanseringstakt av kommande speltitlar är det tydligt att Gold Town Games gör sig redo att växla upp under 2022 skriver Analyst Group i en ny analys och ger aktien en värdering på 3,90 kronor i ett Base case. Aktien stängde idag på 2,00 kronor.

”Innan 2022 är slut ska Gold Town Games ha totalt sex speltitlar lanserade, där Blitz Football Manager är närmast på tur med en soft launch under innevarande kvartal. Därefter ska Field Hockey Manager och Baseball Manager lanseras, vilket är spel som, likt tidigare titlar, bygger på Gold Town Games W3XM-plattformen. Under Q4-22 är målet att dessutom lansera Cricket Star Manager, vilket blir Bolagets första Play-2-Earn (P2E)-spel och således resulterar i ett nytt affärsben. Det finns tecken på att P2E-modeller kan komma att bli allt mer utbrett i framtiden, vilket i så fall, för Gold Town Games, skulle kunna resultera i ett form av First Mover Advantage inom den marknadsgrenen.”

Positivt kassaflöde och välfylld kassa

Analyst Group ser att Gold Town Games har flera värdedrivande aktiviteter i sin pipe, där en successivt breddat spelportfölj kan lägga grunden för en mer omfattande intäktsbas. Värt att tillägga är även att Gold Town Games, genom CS Games, förväntas kunna uppvisa ett positivt kassaflöde från verksamheten redan under innevarande kvartal.

”Vid utgången av december uppgick kassan till ca 14 MSEK, där bl.a. ett positivt operativt kassaflöde (både före- och efter förändringar i rörelsekapitalet) bidragit till att öka likviditeten i Bolaget.”

Nyheter

AcouSorts VD om framtiden: Automatisering, partnerskap och banbrytande teknik i klinisk användning

Publicerad

den

AcouSort-produkter

AcouSorts teknologi, som kombinerar mikrofluidik och ultraljud – så kallad akustofluidik – står i centrum för en revolution inom automatiserad provhantering. Nu stärker bolaget sin position med en nyemission om drygt 34 miljoner kronor.

Biostock fick nyligen besök av Torsten Freltoft, VD för det Lundabaserade medicinteknikbolaget AcouSort. I intervjun berättar han om hur deras innovativa teknologi utmanar traditionell centrifugering – en metod som varit standard inom diagnostik och cellterapi i decennier.

– Med vår teknologi kan vi automatisera processer som annars kräver centrifugering. Det innebär att vi kan integrera dessa processer i chip, vilket i sin tur kan byggas in i diagnostiska och terapeutiska system, förklarar Freltoft.

Kliniskt genombrott med Werfen

Ett konkret exempel på denna integration är samarbetet med det globala företaget Werfen, som lett till lanseringen av GEM 7000 – den första kliniskt godkända produkten där akustofluidik används.

– Det är historiskt. Förutom att det bekräftar vår teknologis potential får vi också royaltyintäkter och har ambitionen att i framtiden leverera komponenter direkt till Werfen, säger Freltoft.

Fokus på cellterapi och flödescytometri

AcouSort driver idag tio parallella utvecklingsprojekt. Två områden sticker ut: cellterapi och flödescytometri.

– Automatisering är nyckeln även här. Dagens cellterapier är mycket manuella och dyra. Genom att sluta och integrera processerna kan vi göra behandlingarna säkrare, billigare – och tillgängliga för fler patienter, säger han.

Tillväxt via partnerskap

Istället för att utveckla färdiga produkter själva, satsar AcouSort på en affärsmodell baserad på OEM-partnerskap – där de levererar komponenter som andra bygger in i sina system.

– Vi vill vara framtidens leverantör av ”spadarna” för provhantering. Genom partnerskap kan vi nå fler tillämpningar och marknader än vi skulle kunna på egen hand, berättar Freltoft.

Men det finns utmaningar. Framför allt handlar det om timing.

– Vår teknologi måste vara redo när marknaden är redo. Det är en balansgång – inte för tidigt, inte för sent. Men med sex nya partnerskap bara under förra året, ser vi att tiden börjar bli mogen, säger han.

Kapital för att växla upp

Den pågående nyemissionen på drygt 34 miljoner kronor ska användas för att omvandla samarbeten till konkreta affärer, skapa nya partnerskap och förbättra produkternas funktion och tillverkningskapacitet.

– Vi har kommit långt, men nu gäller det att ta nästa steg. Kapitalet ska hjälpa oss att skala upp och leverera på vår vision, avslutar Torsten Freltoft.

Fortsätt läsa

Nyheter

Elekta är en trolig uppköpskandidat

Publicerad

den

Strålkniv från Elekta

Analytikern Björn Rydell på Placera lyfter fram Elekta som en av de troligaste uppköpskandidaterna.

“Just nu handlas aktien till de lägsta kursnivåerna på över tio år. Grundarfamiljen Leksell är storägare och ordförande Laurent Leksell börjar bli till åren (fyller 73 i år). Ett tänkbart scenario är att familjen Leksell köper ut Elekta tillsammans med ett riskkapitalbolag.”

Aktien värderas nu kring 10x rörelsevinsten på analytikernas prognoser och de skriver Rydell är lågt både i absoluta och relativa tal. Aktien är samtidigt tillbaka där den var år 2010, alltid har det varit någonting som gjort investerarna missnöjda, så många investerare skulle nog inte gråta om det kom ett bud.

Graf över utvecklingen för Elekta-aktien
Elekta-aktiens utveckling över åren. Den stängde idag på 48,28 kronor.
Fortsätt läsa

Nyheter

Försvarsbolaget vars värdering gör aktien köpvärd

Publicerad

den

Chemring i försvarsprodukter

För ett år sedan gav Dagens industri en köprekommendation till försvarsbolaget Chemring vars värdering ännu inte hade lyft som övriga bolag i sektorn. Det blev ett lyckat råd, men grusades ändå av att det var kraftiga minusgrader i Tennessee vilket ledde till ett tillverkningsstopp i fabriken som ligger där.

Det grundläggande förtusättningarna är dock de samma. Bolaget är väl positionerat för att dra nytta av den kraftiga expansionen inom länders försvar. Chemring har flera olika verksamheter i flera olika länder, men det analytikern Johan Wendel främst lyfter fram är affärsområdet Energetics där sprängämnen tillverkas.

Nyligen florerade rykten att Bain Capital vill köpa upp bolaget, men man kan tänka sig att både riskkapitalbolag och försvarsbolag vill köpa upp hela eller delar av Chemring.

Chemring-aktien stängde veckan på 384 GBp, vilket var 11,6 procent högre än när Dagens industri gav sin ursprungliga köprekommendation för ett år sedan.

Fortsätt läsa

Fokus

Annons

Gratis nyhetsbrev från Börsposten

* indicates required

Intuit Mailchimp

Populära