Följ oss

Nyheter

SENS erbjuder lösningar för att lagra energi

Publicerad

den

SENS, Sustainable Energy Solutions Sweden, har genomgått en större förändring och har idag fokus på energilagring. Verksamheten innefattar två affärsområden:

Pumped Hydro Storage, där bolaget ska genomföra storskaliga projektlösningar med pumpkraftverk i nedlagda gruvor. När elektriciteten är billig pumpas vatten upp och när priset är högt släpps vatten ner. Verksamheten kommer från ett företag som SENS gick samman med under 2021. Verksamheten är fortfarande under utveckling.

Lagring av värme. Bolaget designar och utvecklar projekt inom borrhålslager för lagring av energi genom värme för en mer effektiv användning och återvinning av energi i fastigheter och fjärrvärmenät.

Vd Lise Toll presenterar verksamheten

Nyheter

Tre bra aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har denna vecka analyserat sex olika företag och varav tre aktier är bra att köpa.

Köp

  • Bredband2
  • Bergman & Beving
  • Getinge

Avvakta

  • Momentum Group
  • Boliden
  • Arjo
Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen av Sdiptech är orättvist snål

Publicerad

den

Sdiptech är Veckans aktie i Dagens Industri som i analysen kommer fram till en köprekommendation. Serieförvärvarna var under en period heta på börsen och sedan slutade de att vara heta. Dagens Industris slutsats är att Sdiptech har följt med hela skaran aktier lite väl mycket, detta företag har mer värde.

Man lyfter bland annat fram att bolaget har en stabil organisk tillväxt i nischer inom infrastruktur och gör kvalitetsförvärv med egen generator.

”Aktien har kraschat med 60 procent i år. Men när Di öppnar upp det svåranalyserade bolagets svarta låda och jämför med sektorkollegorna är slutsatsen tydlig: marknadens prissättning är orättvist snål. På sikt talar dock mycket för att börsen kommer att se på den tidigare kursraketen med väsentligt blidare ögon än i dag. Vi ser en chans till stjärnvärdering och trycker på köp.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering – intervju med vd

Publicerad

den

MEDS lager

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering på First North under första veckan av oktober. Affärsvärlden har tidigare publicerat en analys där man skrev att aktien möjligtvis kan vara intressant att köpa på 50 kronor. Nedan blir vd Björn Thorngren intervjuad om verksamheten.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära