Följ oss

Nyheter

Gold Town Games påbörjar utveckling av cricketspel med NFT- och play-to-earn-funktionalitet – Order på 17,5 miljoner

Publicerad

den

Spelbolaget Gold Town Games (GTG) har ingått partnerskap med spelproducenten CS Games om att utveckla ett cricketspel med NFT- och play-to-earn-funktionalitet på GTG:s managerspelsplattform, W3XM, där CS Games tillhandahåller finansieringen. 

Gold Town Games kommer att erhålla löpande ersättning för utveckling av cricketspelet med en budget som uppgår till 10 MSEK, varav 2,5 MSEK betalas i förskott. Därtill kommer Gold Town Games att erhålla delägande i CS Games genom att kvitta licenskostnaden om 7,5 MSEK för W3XM mot aktier i CS Games. Gold Town Games ägande i CS Games bedöms komma att uppgå till cirka 14 procent efter genomförda transaktioner. GTG kommer dessutom att erhålla en allokering av 1.000.000 så kallade team-tokens kopplat till spelprojektet, vars värde är svårt att uppskatta innan handeln i spelprojektets token har påbörjats. GTG har inget juridiskt ansvar i utgivningen av spelprojektets token. 

Cricketspelet, Cricket Star Manager, är Gold Town Games första spel inom den snabbt växande kategorin play-to-earn spel som möjliggör för spelare att få ersättning från sitt spelande. Detta bedöms passa särskilt väl på världens största cricket-land, Indien, där några hundra dollar extra per månad skulle göra en väsentlig skillnad för många framgångsrika spelare. Spelprojektet innefattar även försäljning av så kallade non-fungible tokens (NFTs) där spelarna kommer att kunna köpa och sälja dessa in-game assets på ett sätt som inte är praktiskt möjligt inom den traditionella spelbranschen.

Cricket Star Manager förväntas nå marknaden i en första version under det tredje kvartalet 2022. 

Som en del i affären har Gold Town Games förbundit sig att ge ut 4.300.000 teckningsoptioner till CS Games som berättigar till nyteckning av lika många aktier i GTG till en teckningskurs uppgående till 3 kr per aktie. Teckningsoptionerna skall ha en löptid om 18 månader. Fullt utnyttjande av teckningsoptionerna medför en utspädning om ca 9,9 % för GTG:s aktieägare samtidigt som Gold Town Games tillförs 12,9 MSEK.

Samarbetet kan även komma att innefatta ett play-to-earn fotbollsspel baserat på GTG:s spelplattform, W3XM. CS Games har möjlighet att avropa ett play-to-earn fotbollsspel till marknadsmässiga villkor före det tredje kvartalets utgång 2022. 

”Det är naturligtvis väldigt spännande att samarbetet med CS Games nu går in i nästa fas. Vi på GTG är mycket nöjda med förtroendet att utveckla Cricket Star Manager och samtidigt kunna vidareutveckla vår spelplattform till detta snabbt växande segment i spelbranschen – helt utan investeringskostnader och med stärkt kassaflöde. Att vi dessutom är bland de absolut första aktörerna i vår genre gör det än mer spännande. Våra spel och plattformen är väl rustade att kunna anpassas till play-to-earn spelmekanik och NFTs”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Nyheter

Tre bra aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har denna vecka analyserat sex olika företag och varav tre aktier är bra att köpa.

Köp

  • Bredband2
  • Bergman & Beving
  • Getinge

Avvakta

  • Momentum Group
  • Boliden
  • Arjo
Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen av Sdiptech är orättvist snål

Publicerad

den

Sdiptech är Veckans aktie i Dagens Industri som i analysen kommer fram till en köprekommendation. Serieförvärvarna var under en period heta på börsen och sedan slutade de att vara heta. Dagens Industris slutsats är att Sdiptech har följt med hela skaran aktier lite väl mycket, detta företag har mer värde.

Man lyfter bland annat fram att bolaget har en stabil organisk tillväxt i nischer inom infrastruktur och gör kvalitetsförvärv med egen generator.

”Aktien har kraschat med 60 procent i år. Men när Di öppnar upp det svåranalyserade bolagets svarta låda och jämför med sektorkollegorna är slutsatsen tydlig: marknadens prissättning är orättvist snål. På sikt talar dock mycket för att börsen kommer att se på den tidigare kursraketen med väsentligt blidare ögon än i dag. Vi ser en chans till stjärnvärdering och trycker på köp.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering – intervju med vd

Publicerad

den

MEDS lager

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering på First North under första veckan av oktober. Affärsvärlden har tidigare publicerat en analys där man skrev att aktien möjligtvis kan vara intressant att köpa på 50 kronor. Nedan blir vd Björn Thorngren intervjuad om verksamheten.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära