Följ oss

Nyheter

Fuuds konkurs är droppen som får glassbägaren att rinna över hos Lohilo Foods

Publicerad

den

Alvestaglass från Lohilo Foods

Fuud meddelade idag att de går i konkurs, den nyheten får ett annat havererat livsmedelsföretag, Lohilo Foods, att slutligen överge sina stora planer och fokusera på en mindre verksamhet. Lohilo Foods var från början en liten glasstillverkare som sedan började bygga en snabbväxande koncern med flera egna varumärken i flera länder, samt även en distributionsverksamhet från flera externa företag. Verksamheten föll till stor del samman.

En satsning som nyligen gjordes var ett avtal med Fuud som skulle ge 50 miljoner kronor under två år. Men med Fuuds konkurs så meddelade Lohilo Foods idag att de kommer att fokusera på den egna produktportföljen med varumärkena Lohilo, Alvestaglass, Järnaglass och Superfruit. Fokus kommer också att vara Sverige, och med export begränsad till glass.

Graf över Lohilo Foods aktiekurs
Lohilo Foods aktiekurs har utvecklats mindre bra

Lohilo Foods aktie stängde idag på 1,69 kronor vilket ger en market cap på 37,7 miljoner kronor.

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära