Följ oss

Nyheter

EQT köper fler aktier i Storytel efter slakten

Publicerad

den

Storytel-aktien har fullständigt slaktats sedan EQT gjorde sin stora investering i företaget. För två veckor sedan, efter att grundaren som även var vd fått lämna, kommenterade Pareto Securities analytiker utvecklingen, men det slutade inte där. 100 av 700 anställda måste lämna när företaget när en omgruppering genomförs. Storytel ska inte lämna någon marknad men kommer att fokusera på ett färre antal länder där man har fått ett bra fotfäste.

Styrkebesked från EQT

Ett styrkebesked kommer dock från EQT som passat på att öka sitt innehav till närmare 14 procent när aktiekursen fallit. Di skriver att ökningen är från 10,98 procent till 13,82 procent.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära