Följ oss

Nyheter

Intrum – bra tillväxt till en låg prislapp

Publicerad

den

Intrum är Veckans aktie i Dagens Industri och får en köprekommendation där analytikern ser en uppsida på 40 procent. Bolaget har några jobbiga år bakom sig men det har börjat vända och nu har bolaget en bra tillväxt, en allt effektivare verksamhet och är en vinnare på regleringar.

”Framöver kan vinsten växa med hjälp av fortsatt effektivisering och nya EU-regler med licensiering av bolag som sköter bankfordringar. Historiskt har Intrum klarat lågkonjunkturer bra, det handlar snarare om att tillväxten avtar än att fordringarna skrivs av när arbetslösheten ökar. För innevarande och nästa år räknar vi med att vinsten fortsätter öka för att 2023 landa i 34 kronor per aktie, vilket ger p/e 7.”

Aktien stängde på 239,30 kronor i fredags.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära