Följ oss

Nyheter

Intrum – bra tillväxt till en låg prislapp

Publicerad

den

Intrum är Veckans aktie i Dagens Industri och får en köprekommendation där analytikern ser en uppsida på 40 procent. Bolaget har några jobbiga år bakom sig men det har börjat vända och nu har bolaget en bra tillväxt, en allt effektivare verksamhet och är en vinnare på regleringar.

”Framöver kan vinsten växa med hjälp av fortsatt effektivisering och nya EU-regler med licensiering av bolag som sköter bankfordringar. Historiskt har Intrum klarat lågkonjunkturer bra, det handlar snarare om att tillväxten avtar än att fordringarna skrivs av när arbetslösheten ökar. För innevarande och nästa år räknar vi med att vinsten fortsätter öka för att 2023 landa i 34 kronor per aktie, vilket ger p/e 7.”

Aktien stängde på 239,30 kronor i fredags.

Nyheter

Tre bra aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har denna vecka analyserat sex olika företag och varav tre aktier är bra att köpa.

Köp

  • Bredband2
  • Bergman & Beving
  • Getinge

Avvakta

  • Momentum Group
  • Boliden
  • Arjo
Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen av Sdiptech är orättvist snål

Publicerad

den

Sdiptech är Veckans aktie i Dagens Industri som i analysen kommer fram till en köprekommendation. Serieförvärvarna var under en period heta på börsen och sedan slutade de att vara heta. Dagens Industris slutsats är att Sdiptech har följt med hela skaran aktier lite väl mycket, detta företag har mer värde.

Man lyfter bland annat fram att bolaget har en stabil organisk tillväxt i nischer inom infrastruktur och gör kvalitetsförvärv med egen generator.

”Aktien har kraschat med 60 procent i år. Men när Di öppnar upp det svåranalyserade bolagets svarta låda och jämför med sektorkollegorna är slutsatsen tydlig: marknadens prissättning är orättvist snål. På sikt talar dock mycket för att börsen kommer att se på den tidigare kursraketen med väsentligt blidare ögon än i dag. Vi ser en chans till stjärnvärdering och trycker på köp.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering – intervju med vd

Publicerad

den

MEDS lager

Onlineapoteket MEDS gör en direktnotering på First North under första veckan av oktober. Affärsvärlden har tidigare publicerat en analys där man skrev att aktien möjligtvis kan vara intressant att köpa på 50 kronor. Nedan blir vd Björn Thorngren intervjuad om verksamheten.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära