Följ oss

Nyheter

Coor tar revansch med nytt Swedbank-avtal

Publicerad

den

Reception på kontor

Coor-aktien tog stryk när bolaget bland annat tappade ett stort Ericsson-avtal som var värt 500 miljoner kronor per år. Dagens avtal får väl ses som en viss revansch. Coor har tecknat ett facility management-avtal med Swedbank som löper över fyra år, med option på förlängning, till ett årligt värde av cirka 220 miljoner kronor, inklusive estimat för årliga rörliga projektvolymer.

Coor kommer att leverera en bred integrerad tjänsteleverans såsom lokalvård, teknisk service, administrativa tjänster, kaffe, frukt, växter och vaktmästeri på Swedbanks alla kontor i Sverige. Avtalet gäller från 15 december 2023.

– Detta nya IFM-uppdrag är ett partnerskapsavtal som vi utvecklat tillsammans, där våra företagskulturer passar bra ihop och kommer att skapa ett stort framtida värde. Uppdraget befäster vår position som marknadsledare i Norden vad gäller IFM, säger Anna-Carin Grandin, vd och koncernchef på Coor.

Om man ska äga Coor-aktien så får man lära sig att avtalen ofta är stora. Ett tappat avtal som är värt 500 miljoner kronor per år hade varit en katastrof för de flesta företag, men för Coor tillhör det verksamheten att både tappa och vinna avtal som är värda flera hundra miljoner kronor per år. Det viktiga att hålla ögonen på är om det finns en trend i utvecklingen.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära