Följ oss

Nyheter

Coor tar revansch med nytt Swedbank-avtal

Publicerad

den

Reception på kontor

Coor-aktien tog stryk när bolaget bland annat tappade ett stort Ericsson-avtal som var värt 500 miljoner kronor per år. Dagens avtal får väl ses som en viss revansch. Coor har tecknat ett facility management-avtal med Swedbank som löper över fyra år, med option på förlängning, till ett årligt värde av cirka 220 miljoner kronor, inklusive estimat för årliga rörliga projektvolymer.

Coor kommer att leverera en bred integrerad tjänsteleverans såsom lokalvård, teknisk service, administrativa tjänster, kaffe, frukt, växter och vaktmästeri på Swedbanks alla kontor i Sverige. Avtalet gäller från 15 december 2023.

– Detta nya IFM-uppdrag är ett partnerskapsavtal som vi utvecklat tillsammans, där våra företagskulturer passar bra ihop och kommer att skapa ett stort framtida värde. Uppdraget befäster vår position som marknadsledare i Norden vad gäller IFM, säger Anna-Carin Grandin, vd och koncernchef på Coor.

Om man ska äga Coor-aktien så får man lära sig att avtalen ofta är stora. Ett tappat avtal som är värt 500 miljoner kronor per år hade varit en katastrof för de flesta företag, men för Coor tillhör det verksamheten att både tappa och vinna avtal som är värda flera hundra miljoner kronor per år. Det viktiga att hålla ögonen på är om det finns en trend i utvecklingen.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära