Följ oss

Nyheter

Ascelia Pharma får sitt värde slaktat av Penser

Publicerad

den

Undersöker i labbet

Ascelia Pharma meddelade sent på måndagen att det krävs en ny utläsning av bilderna från den registreringsgrundande fas 3-studien SPARKLE med leverspecifika kontrastmedlet Orviglance. Det fick aktien att falla fritt när handeln inleddes på tisdagen, från drygt 16 kronor till 5,18 kronor. Aktien handlas i skrivande stund till 4,79 kronor. Idag sänkte Penser Access sitt motiverade värde för aktien från 30-32 kronor till 7-8 kronor, dvs en ren och skär slakt. Samtidigt är det nya motiverade värdet långt över aktuell kurs. Nedan Pensers sammanfattning av analysen.

Planerar för ny datautläsning
Ascelia meddelade under måndagskvällen att de planerar att genomföra en ny utläsning av MRI-bilderna i sin fas III-studie (SPARKLE) med det leverspecifika kontrastmedlet Orviglance. Bakgrunden är att ett antal radiologer varit inkonsekventa i sina utvärderingar av bilderna (intraläsarinkonsistens), vilket resulterat i att det inte gått att utläsa någon effekt i studien. Ascelia kommer nu att analysera situationen och vi kommer att få information om en ny tidslinje för Orviglance i september. Under tisdagens telefonkonferens antydde VD om en tidslinje på mellan 6–12 månader till dess att de nya resultaten kan presenteras.

Oväntat utfall
I vår preview inför datautläsningen var vi tydliga med att vi såg en hög sannolikhet för positivt utfall baserat på ett flertal faktorer. Det här utfallet var för oss mycket oväntat. Vi ser fortsatt att Orviglance har potential att nå marknad, men osäkerheten har ökat och ledningen behöver på ett trovärdigt sätt förklara hur risken för intraläsarinkonsistens kan minimeras inför nästa datautläsnin.
 
Sänker värdering kraftigt
Efter detta bakslag väljer vi att göra flertalet förändringar i vår värdering av Ascelia. Vi exkluderar Oncoral ur vår värdering tills att det finns finansiering samt en konkret tidsplan för att ta projektet in i fas II. Vi skjuter på lanseringen av Orviglance till 2026 (2025) och sänker LoA till 50% (80%). Avslutningsvis höjer vi avkastningskravet till 20% (18%) för att reflektera att situationen gör det svårare att resa pengar på aktieägarvänliga grunder.

Vårt nya motiverade värde uppgår till 7–8 kronor (30–32) per aktie. Vi bedömer att aktien kommer handlas avvaktande till dess att en ny tidsplan, samt utfall från FDA-diskussioner, presenterats.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära