Följ oss

Nyheter

Ascelia Pharma får sitt värde slaktat av Penser

Publicerad

den

Undersöker i labbet

Ascelia Pharma meddelade sent på måndagen att det krävs en ny utläsning av bilderna från den registreringsgrundande fas 3-studien SPARKLE med leverspecifika kontrastmedlet Orviglance. Det fick aktien att falla fritt när handeln inleddes på tisdagen, från drygt 16 kronor till 5,18 kronor. Aktien handlas i skrivande stund till 4,79 kronor. Idag sänkte Penser Access sitt motiverade värde för aktien från 30-32 kronor till 7-8 kronor, dvs en ren och skär slakt. Samtidigt är det nya motiverade värdet långt över aktuell kurs. Nedan Pensers sammanfattning av analysen.

Planerar för ny datautläsning
Ascelia meddelade under måndagskvällen att de planerar att genomföra en ny utläsning av MRI-bilderna i sin fas III-studie (SPARKLE) med det leverspecifika kontrastmedlet Orviglance. Bakgrunden är att ett antal radiologer varit inkonsekventa i sina utvärderingar av bilderna (intraläsarinkonsistens), vilket resulterat i att det inte gått att utläsa någon effekt i studien. Ascelia kommer nu att analysera situationen och vi kommer att få information om en ny tidslinje för Orviglance i september. Under tisdagens telefonkonferens antydde VD om en tidslinje på mellan 6–12 månader till dess att de nya resultaten kan presenteras.

Oväntat utfall
I vår preview inför datautläsningen var vi tydliga med att vi såg en hög sannolikhet för positivt utfall baserat på ett flertal faktorer. Det här utfallet var för oss mycket oväntat. Vi ser fortsatt att Orviglance har potential att nå marknad, men osäkerheten har ökat och ledningen behöver på ett trovärdigt sätt förklara hur risken för intraläsarinkonsistens kan minimeras inför nästa datautläsnin.
 
Sänker värdering kraftigt
Efter detta bakslag väljer vi att göra flertalet förändringar i vår värdering av Ascelia. Vi exkluderar Oncoral ur vår värdering tills att det finns finansiering samt en konkret tidsplan för att ta projektet in i fas II. Vi skjuter på lanseringen av Orviglance till 2026 (2025) och sänker LoA till 50% (80%). Avslutningsvis höjer vi avkastningskravet till 20% (18%) för att reflektera att situationen gör det svårare att resa pengar på aktieägarvänliga grunder.

Vårt nya motiverade värde uppgår till 7–8 kronor (30–32) per aktie. Vi bedömer att aktien kommer handlas avvaktande till dess att en ny tidsplan, samt utfall från FDA-diskussioner, presenterats.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära