Följ oss

Nyheter

Acast-aktien har vaknat till liv

Publicerad

den

Podcast-företaget Acast har inte haft någon rolig utveckling på sin aktie sedan noteringen i juni 2021 till 38 kronor. Bolaget har en stor kassa och har tidvis handlats till en värdering på börsen som varit i nivå med kassan, detta trots att företaget är en av de stora aktörerna i världen för podcasts. Under 2023 har nyhetsflödet från bolaget varit ganska bra men det har inte gjort något avtryck i aktiekursen.

Under hösten 2022 meddelade Acast att de skulle sänka sina kostnader för att sikta på lönsamhet, men inte heller det gav något avtryck i aktiekursen. Men med kvartalsrapporten för en månad sedan, den 7 november närmare bestämt, så fick aktien plötsligt fart. Det verkar som att denna rapport gjorde att några investerare kände sig trygga med att vad bolaget kommunicerat även ger avtryck i siffrorna.

Från en aktiekurs på 6,75 kronor den 3 november så har aktien nu klättrat till 10,04 kronor.

Kursgraf över Acast-aktien senare året
Kursgraf över Acast-aktien sedan ett år tillbaka.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära