Följ oss

Nyheter

Nu är det dags att köpa Nibe – stor uppsida i aktien skriver Di

Publicerad

den

Värmepump från Nibe

Nibe-aktien har rasat kraftigt i år, nu är det dags att köpa skriver Dagens industri som ser en uppsida på minst 50 procent på ett års sikt till medelrisk.

”Den tidigare superaktien är just nu iskall. Det har gjort att värderingen äntligen fallit till mer hälsosamma nivåer – vilket gett en attraktiv ingångskurs för långsiktiga investerare. På ett års sikt bör aktien kunna stiga minst 50 procent.”

Kursgraf över Nibe-aktien under de senaste 5 åren
Nibe-aktien under senaste fem åren.

Nibe är positionerat för den långsiktiga trenden inom klimat och energieffektivitet. Tvärt emot Sverige så är penetrationen av värmepumpar i Europa och Nordamerika låg. Detta kombineras med att aktien har kommit ner rejält i pris.

Några negativa saker finns också skriver Di. En kortsiktig motvind från höga räntor och lagernivåer. Många nya företag är på väg in i värmepumpsbranschen. Och så finns självklart frågan om vem som tar över VD-rollen när Gerteric Lindquist bestämmer sig för att kliva av.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära