Följ oss

Analys

Carnegie har höjt riktkursen för Acast till 18 kronor

Publicerad

den

Acast-poddar

Acast-aktien steg under veckan 6,6 procent till 15,35 kronor och under fredagen rapporterade Finwire att Carnegie har höjt sin riktkurs för aktien till 18 kronor från tidigare 16 kronor.

Börsposten tog i december förra året upp att aktien vaknat till liv efter att aktien stigit till 10,04 kronor från en låg nivå på 6,75 kronor månaden innan. Efter bokslutskommunikén i februari höjde både Barclays och Carnegie sina riktkurser och för två månader sedan gav Börsveckan en köprekommendation.

Analys

iZafe Group – nu är det dags att kommersialisera

iZafe Group, ett svenskt life science-bolag som marknadsför och säljer läkemedelsroboten Dosell, får en köprekommendation.

Publicerad

den

Dosell från iZafe

iZafe Group är ett svenskt life science-bolag som marknadsför och säljer läkemedelsroboten Dosell genom väletablerade partners inom vårdsektorn. Företaget får idag en köprekommendation med ett motiverat värde på 1,25 kronor per aktie i en analys från Black River Corporate Finance. Nedan är en sammanfattning eller läs hela som pdf.

 • Förvärvar Pilloxa och skapar ytterligare ett verksamhetsområde
 • Satsar på 9 miljoner potentiella kunder i Italien
 • En ökad läkemedelsförskrivning skapar behov av bättre produkter
 • 24 procent av alla äldre tar mer än tio läkemedel per dag

iZafe Group är ett svenskt life science-bolag som marknadsför och säljer läkemedelsroboten Dosell genom partners inom vårdsektorn och levererar idag till väletablerade partners på marknader både i Norden och globalt. Partnerföretagen besitter redan långa och djupa kundrelationer med de prioriterade kundgrupperna.

Bolagets första produkt, Dosell, minskar risken för felmedicinering i hemmet, avlastar den offentliga vården, ökar livskvaliteten för patienter samt skapar en tryggare miljö för anhöriga.

Historiskt sett har omsättningen i iZafe varit fokuserad på andra produkter, huvudsakligen försäljning av larm- och säkerhetsprodukter genom det nu avyttrade dotterbolaget iZafe AB. De två senaste årens intäkter hänförs uteslutande till försäljning av den digitala läkemedelsroboten Dosell, som dels genererar intäkter genom försäljning av hårdvara, dels genom en återkommande abonnemangsavgift. Dosell är nu redo för kommersialisering.

Samtidigt har iZafe lagt ett aktiefinansierat bud på Pilloxa som skapar ytterligare ett affärsområde, en SaaS-lösning. Pilloxas lösning gör att även små och medelstora läkemedelsföretag kan arbeta med att digitalisera patientstöd i världens första SaaS-plattform utvecklad för detta ändamål.

Vår åsikt är att marknaden inte ser de stora möjligheterna av detta uppköp eller den förestående kommersialiseringen av Dosell. Vår DCF-analys visar att iZafe bör handlas till ett värde på 1,25 kronor per aktie.

Antal aktier70 874 308
NoteringNasdaq First North Premier Growth Market
StyrelseordförandeBjörn Rosengren (föreslagen ordförande)
Största ägare (%)Mangold Fondkommission AB 12,62 %
WebbiZafe.se
Market Cap30 Mkr
RekommendationKöp
RiskHög
PotentialMycket hög
Fortsätt läsa

Analys

LC-Tec – Ytterligare en kund väljer att gå över till serieproduktion

Publicerad

den

LC-Tec, ett mindre teknikbolag specialiserat på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik, får en upprepad köprekommendation i en analys gjord av Black River Corporate Finance. LC-Tec gör sig nu redo för att kunna producera högre volymer. Nedan är en kort sammanfattning av analysen.

 • Ännu en kund väljer att gå över till serieproduktion
 • Genomför fullt garanterad och offensiv nyemission
 • Rapporterar vinst för sista kvartalet 2021
 • Lämnat in en patentansökan för en ny produkt inom affärsområdet Kamera 
 • Gynnas när biografmarknaden öppnar upp igen
 • Intresse från amerikanskt teknikföretag

Det lilla teknikbolaget LC-Tec har under många år varit listat på Nordic Growth Market, där aktien länge flugit under radarn. Sedan vår initieringsanalys  har aktien varit en av få på den svenska börsen som värderats upp kraftigt. Vi tror emellertid att det finns ytterligare att hämta i detta företag för en långsiktig placerare, speciellt efter att styrelsen valt att kommunicera en mycket offensiv nyemission

LC-Tec arbetar med optiska komponenter baserade på flytande kristall och har mer än trettio års erfarenhet av denna verksamhet. Nyligen investerade bolaget i ny utrustning som gör det möjligt att öka produktionen, till lägre kostnad. Redan under det första kvartalet 2022 kommunicerade en av LC-Tecs kunder att de väljer att gå över till serieproduktion vilket medför att vi kommer se direkta effekter av denna investering.

Tidigare stod 3D-marknaden, bland annat i form av glasögon till biografmarknaden, för en stor del av intäkterna. Det är emellertid inte det som kan öka omsättningen och driva värdet på detta bolag. Det är istället segmenten Smarta Glasögon och Kamera som kan komma att vara de stora värdedrivarna i detta bolag och har ökat under coronapandemin.

I dagsläget sker regelbundna leveranser till ett flertal ledande kameratillverkare. Redan i dag finns det ett stort antal prototyper ute hos kunder och första av dessa kunderna väljer att gå över till serieproduktion. Ännu så länge är det endast mindre serier, men det skall ses som gynnsamt med tanke på att kunderna nu väljer serieproduktion. På sikt gör vi bedömningen att dessa serier kommer att bli större, vilket i sådant fall skulle få en positiv effekt på resultatet för LC-Tec.

Att öka produktionen kommer att kosta då kapital måste bindas upp i maskiner, lager och kundfordringar bland mycket annat. Det bör även leda till ett ökat resultat, och därmed en högre värdering av aktien.

En ytterligare bonus, som vi emellertid valt att inte ta någon hänsyn till i vår analys, är det förs diskussioner mellan ett amerikanskt teknikföretag och majoritetsägarna där det amerikanska företaget har visat intresse för att förvärva aktierna i bolaget. Det finns dock inget konkret bud eller ingånget avtal om eventuell försäljning. Styrelsen har inga indikationer på om det kommer att läggas ett bud eller inte. Att gå från diskussioner till att verkligen genomföra en affär är ett stort steg, men sker det är det bättre att vara ägare av aktien än inte.

Antal aktier17 272 413
NoteringNGM Nordic SME
StyrelseordförandeIngvar Andersson
Största ägare (%)K-Svets Venture AB, 39,1 %
Webbwww.lc-tec.se
Market Cap73,0 Mkr
RekommendationKöp
RiskHög
PotentialMycket hög
Fortsätt läsa

Analys

LC-Tec redo att lyfta

LC-Tec, ett mindre teknikbolag specialiserat på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik, får en köprekommendation.

Publicerad

den

Smarta glasögon med teknik från LC-Tec

LC-Tec, ett mindre teknikbolag specialiserat på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik, får en köprekommendation i en färsk analys gjord av Black River Corporate Finance. Bolaget har länge flugit under radarn på aktiemarknaden men har nu gjort sig redo för en expansion. Nedan är en kort sammanfattning av analysen.

 • Har kompletterat produktionsanläggningen vilket minskar kostnaderna
 • Tillväxtbolag med försäljning som kan öka kraftigt
 • Oberörd av fraktproblem och halvledarkrisen
 • Gynnas när biografmarknaden öppnar upp igen
 • Smarta glasögon kan komma att driva värdet
 • Rekryterar ny VD inför expansion

Det lilla teknikbolaget LC-Tec har under många år varit listat på Nordic Growth Market, där aktien länge flugit under radarn. Det finns all anledning att tro att det kan vara dags för denna aktie att värderas upp.

LC-Tec arbetar med optiska komponenter baserade på flytande kristall och har mer än trettio års erfarenhet av denna verksamhet. Nyligen investerade bolaget i ny utrustning som gör det möjligt att öka produktionen, till lägre kostnad.

I dag står 3D-marknaden, bland annat i form av glasögon till biografmarknaden, för en stor del av intäkterna. Det är emellertid inte det som kan öka omsättningen och driva värdet på detta bolag. Det är istället segmenten Smarta Glasögon och Kamera som kan komma att vara de stora värdedrivarna i detta bolag.

Redan i dag finns det ett stort antal prototyper ute hos kunder. LC-Tec har redan samarbete med ett flertal tillverkare av smarta glasögon för att utveckla skräddarsydda tekniska lösningar för respektive aktörs produkt. Vidare sker regelbundna leveranser till ett flertal ledande kameratillverkare. Dessutom har LC-Tec kontakt med en mängd potentiella nya volymkunder där optimering av filtret till deras produkter pågår. När marknaden uppmärksammar detta kan det vara för sent att köpa, vår DCF-analys visar på ett värde som med råge överstiger dagens aktiekurs.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära