Följ oss

Nyheter

Wicket Gaming knyter världsstjärna till sitt mobilspel

Publicerad

den

Wicket Gaming har ingått ett tvåårigt avtal med den Sydafrikanske världsstjärnan Abraham Benjamin de Villiers. AB de Villiers kommer att agera ambassadör och frontfigur för Cricket Manager Pro.

AB de Villiers är en av de bästa cricketspelarna i modern tid. Han är mest känd för sin innovativa och banbrytande batting-teknik och har satt flera världsrekord under sin 15 åriga internationella karriär. Han har vunnit flera Indian Premier League (IPL) titlar och även agerat som lagkapten för Sydafrikas cricketlandslag. Han avslutade nyligen sin aktiva karriär som cricketspelare och kommer framgent att satsa på en tränarkarriär och andra projekt.

Avtalet innebär ett partnerskap där AB de Villiers blir ambassadör för Cricket Manager Pro. Han kommer därmed synliggöras inne i spelet och ha en central roll i samband med kommande marknadsföringskampanjer. AB de Villiers har 45 miljoner följare på de sociala mediekanalerna Instagram, Facebook och Twitter. Syftet med partnerskapet är att öka kännedom om Cricket Manager samt attrahera nedladdningar av spelet.

Betalar med aktier

Wicket Gaming och AB de Villiers har kommit överens om en kontant ersättning samt ersättning i form av aktier i Wicket Gaming. Merparten av ersättningen utgörs av aktier. Aktierna kommer emitteras genom kvittningsemissioner med planerad första emission i juni 2022.

Eric de Basso, VD i Wicket Gaming, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över att ha fått med AB de Villiers som ambassadör för vårt spel Cricket Manager Pro och att han blir aktieägare i Bolaget. Med AB de Villiers knyter vi till oss en av världens mest kända cricketspelare och vi ser fram emot att engagera honom i Wicket Gaming.”

Abraham Benjamin de Villiers kommenterar:

”Cricket Manager Pro är ett av de mest spännande och utmanande sport manager spelen som finns ute på marknaden, då spelet väcker liv i alla utmaningar och den intensitet som vår briljanta sport medför.”

Benn Harradine, styrelseledamot i Wicket Gaming, kommenterar:

”Att få ombord AB de Villiers i Wicket Gaming är ett stort ögonblick för oss och alla cricket älskare. AB har revolutionerat cricketen med sin unika och innovativa stil. Han anses vara en av cricketvärldens största stjärnor i modern tid. Detta är en milstolpe för bolaget och ger stora möjligheter för bolagets fortsatta satsning på den globala cricketmarknaden.”

Erik Nerpin, Ordförande i Wicket Gaming, kommenterar:

“Vi är stolta över att AB de Villiers väljer att samarbeta med Wicket Gaming. Det faktum att AB på eget initiativ valt att få merparten av sin ersättning i form av aktier i Wicket Gaming stärker vår relation och långsiktigheten i vårt samarbete.”

Presentation av samarbetet

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära