Följ oss

Nyheter

Wicket Gaming knyter världsstjärna till sitt mobilspel

Publicerad

den

Wicket Gaming har ingått ett tvåårigt avtal med den Sydafrikanske världsstjärnan Abraham Benjamin de Villiers. AB de Villiers kommer att agera ambassadör och frontfigur för Cricket Manager Pro.

AB de Villiers är en av de bästa cricketspelarna i modern tid. Han är mest känd för sin innovativa och banbrytande batting-teknik och har satt flera världsrekord under sin 15 åriga internationella karriär. Han har vunnit flera Indian Premier League (IPL) titlar och även agerat som lagkapten för Sydafrikas cricketlandslag. Han avslutade nyligen sin aktiva karriär som cricketspelare och kommer framgent att satsa på en tränarkarriär och andra projekt.

Avtalet innebär ett partnerskap där AB de Villiers blir ambassadör för Cricket Manager Pro. Han kommer därmed synliggöras inne i spelet och ha en central roll i samband med kommande marknadsföringskampanjer. AB de Villiers har 45 miljoner följare på de sociala mediekanalerna Instagram, Facebook och Twitter. Syftet med partnerskapet är att öka kännedom om Cricket Manager samt attrahera nedladdningar av spelet.

Betalar med aktier

Wicket Gaming och AB de Villiers har kommit överens om en kontant ersättning samt ersättning i form av aktier i Wicket Gaming. Merparten av ersättningen utgörs av aktier. Aktierna kommer emitteras genom kvittningsemissioner med planerad första emission i juni 2022.

Eric de Basso, VD i Wicket Gaming, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över att ha fått med AB de Villiers som ambassadör för vårt spel Cricket Manager Pro och att han blir aktieägare i Bolaget. Med AB de Villiers knyter vi till oss en av världens mest kända cricketspelare och vi ser fram emot att engagera honom i Wicket Gaming.”

Abraham Benjamin de Villiers kommenterar:

”Cricket Manager Pro är ett av de mest spännande och utmanande sport manager spelen som finns ute på marknaden, då spelet väcker liv i alla utmaningar och den intensitet som vår briljanta sport medför.”

Benn Harradine, styrelseledamot i Wicket Gaming, kommenterar:

”Att få ombord AB de Villiers i Wicket Gaming är ett stort ögonblick för oss och alla cricket älskare. AB har revolutionerat cricketen med sin unika och innovativa stil. Han anses vara en av cricketvärldens största stjärnor i modern tid. Detta är en milstolpe för bolaget och ger stora möjligheter för bolagets fortsatta satsning på den globala cricketmarknaden.”

Erik Nerpin, Ordförande i Wicket Gaming, kommenterar:

“Vi är stolta över att AB de Villiers väljer att samarbeta med Wicket Gaming. Det faktum att AB på eget initiativ valt att få merparten av sin ersättning i form av aktier i Wicket Gaming stärker vår relation och långsiktigheten i vårt samarbete.”

Presentation av samarbetet

Nyheter

Big Akwa bekräftar planer på en framtida IPO

Publicerad

den

Grundarna av Biq Akwa utanför en av SCAs massafabriker

Biq Akwa, som grundats av Elena Petukhovskaya och Hugo Wikström, vill driva storskalig landbaserad fiskodling. Ett stort fokus för bolaget är att så mycket som möjligt ska återanvändas, vilket även inkluderar att odlingen ska ske i anslutning till massafabrik för att kunna använda och cirkulera varandras strömmar.

Den första anläggningen som Big Akwa designar ska producera 6 000 ton regnbågslax per år. För sin första fas har bolaget tagit in ett mindre antal miljoner kronor i kapital. Men för att bygga en stor anläggning krävs självklart rejält med finansiering.

Big Akwa söker nu en CFO som kan hjälpa företaget med resan och där bekräftar man även att en börsnotering finns i planerna inom 5 år.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får en beställning på 6,6 miljarder kronor för leverans under 2027-2028

Publicerad

den

SAAB-logga

Saab har idag tagit fått en beställning på ett antal försvarssystem och materiel från en regeringen i ett land i västvärlden. Ordervärdet är cirka 6,6 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance.

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras skriver Saab.

Fortsätt läsa

Nyheter

Vinstvarning från Tokmanni

Publicerad

den

Produkter hos Tokmanni

Tokmanni meddelade denna kväll att försäljning under det andra kvartalet påverkades av den sena starten på vårsäsongen. Konsumenternas förtroende förväntas vara fortsatt svagt, särskilt i Finland, under återstoden av året, och dessutom förväntas momshöjningen i Finland den 1 september 2024 och högre fraktkostnader än föregående år ha en negativ inverkan på lönsamheten under andra halvåret.

Ny guidning för 2024

År 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 650-1 730 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 98-118 miljoner euro.

Tidigare guidning för 2024 utfärdad av Tokmanni Group den 13 februari 2024

Under 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 660-1 760 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 110-130 miljoner euro.

Preliminär information om det finansiella resultatet för första halvåret 2024

Baserat på preliminär och oreviderad information uppgick intäkterna till cirka 761,7 miljoner euro och jämförbar EBIT till cirka 22,7 miljoner euro under första halvåret 2024.

4–6/20244–6/2023Förändring %1–6/20241–6/2023Förändring %
Intäkter, MEUR422.5318.932.5%761.7557.136.7%
Jämförbar EBIT, MEUR27.828.5-2.4%22.726.2-13.5%
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära