Nyheter
Wicket Gaming knyter världsstjärna till sitt mobilspel

Wicket Gaming har ingått ett tvåårigt avtal med den Sydafrikanske världsstjärnan Abraham Benjamin de Villiers. AB de Villiers kommer att agera ambassadör och frontfigur för Cricket Manager Pro.
AB de Villiers är en av de bästa cricketspelarna i modern tid. Han är mest känd för sin innovativa och banbrytande batting-teknik och har satt flera världsrekord under sin 15 åriga internationella karriär. Han har vunnit flera Indian Premier League (IPL) titlar och även agerat som lagkapten för Sydafrikas cricketlandslag. Han avslutade nyligen sin aktiva karriär som cricketspelare och kommer framgent att satsa på en tränarkarriär och andra projekt.
Avtalet innebär ett partnerskap där AB de Villiers blir ambassadör för Cricket Manager Pro. Han kommer därmed synliggöras inne i spelet och ha en central roll i samband med kommande marknadsföringskampanjer. AB de Villiers har 45 miljoner följare på de sociala mediekanalerna Instagram, Facebook och Twitter. Syftet med partnerskapet är att öka kännedom om Cricket Manager samt attrahera nedladdningar av spelet.
Betalar med aktier
Wicket Gaming och AB de Villiers har kommit överens om en kontant ersättning samt ersättning i form av aktier i Wicket Gaming. Merparten av ersättningen utgörs av aktier. Aktierna kommer emitteras genom kvittningsemissioner med planerad första emission i juni 2022.
Eric de Basso, VD i Wicket Gaming, kommenterar:
”Vi är väldigt glada över att ha fått med AB de Villiers som ambassadör för vårt spel Cricket Manager Pro och att han blir aktieägare i Bolaget. Med AB de Villiers knyter vi till oss en av världens mest kända cricketspelare och vi ser fram emot att engagera honom i Wicket Gaming.”
Abraham Benjamin de Villiers kommenterar:
”Cricket Manager Pro är ett av de mest spännande och utmanande sport manager spelen som finns ute på marknaden, då spelet väcker liv i alla utmaningar och den intensitet som vår briljanta sport medför.”
Benn Harradine, styrelseledamot i Wicket Gaming, kommenterar:
”Att få ombord AB de Villiers i Wicket Gaming är ett stort ögonblick för oss och alla cricket älskare. AB har revolutionerat cricketen med sin unika och innovativa stil. Han anses vara en av cricketvärldens största stjärnor i modern tid. Detta är en milstolpe för bolaget och ger stora möjligheter för bolagets fortsatta satsning på den globala cricketmarknaden.”
Erik Nerpin, Ordförande i Wicket Gaming, kommenterar:
“Vi är stolta över att AB de Villiers väljer att samarbeta med Wicket Gaming. Det faktum att AB på eget initiativ valt att få merparten av sin ersättning i form av aktier i Wicket Gaming stärker vår relation och långsiktigheten i vårt samarbete.”
Presentation av samarbetet
Nyheter
AcouSorts VD om framtiden: Automatisering, partnerskap och banbrytande teknik i klinisk användning

AcouSorts teknologi, som kombinerar mikrofluidik och ultraljud – så kallad akustofluidik – står i centrum för en revolution inom automatiserad provhantering. Nu stärker bolaget sin position med en nyemission om drygt 34 miljoner kronor.
Biostock fick nyligen besök av Torsten Freltoft, VD för det Lundabaserade medicinteknikbolaget AcouSort. I intervjun berättar han om hur deras innovativa teknologi utmanar traditionell centrifugering – en metod som varit standard inom diagnostik och cellterapi i decennier.
– Med vår teknologi kan vi automatisera processer som annars kräver centrifugering. Det innebär att vi kan integrera dessa processer i chip, vilket i sin tur kan byggas in i diagnostiska och terapeutiska system, förklarar Freltoft.
Kliniskt genombrott med Werfen
Ett konkret exempel på denna integration är samarbetet med det globala företaget Werfen, som lett till lanseringen av GEM 7000 – den första kliniskt godkända produkten där akustofluidik används.
– Det är historiskt. Förutom att det bekräftar vår teknologis potential får vi också royaltyintäkter och har ambitionen att i framtiden leverera komponenter direkt till Werfen, säger Freltoft.
Fokus på cellterapi och flödescytometri
AcouSort driver idag tio parallella utvecklingsprojekt. Två områden sticker ut: cellterapi och flödescytometri.
– Automatisering är nyckeln även här. Dagens cellterapier är mycket manuella och dyra. Genom att sluta och integrera processerna kan vi göra behandlingarna säkrare, billigare – och tillgängliga för fler patienter, säger han.
Tillväxt via partnerskap
Istället för att utveckla färdiga produkter själva, satsar AcouSort på en affärsmodell baserad på OEM-partnerskap – där de levererar komponenter som andra bygger in i sina system.
– Vi vill vara framtidens leverantör av ”spadarna” för provhantering. Genom partnerskap kan vi nå fler tillämpningar och marknader än vi skulle kunna på egen hand, berättar Freltoft.
Men det finns utmaningar. Framför allt handlar det om timing.
– Vår teknologi måste vara redo när marknaden är redo. Det är en balansgång – inte för tidigt, inte för sent. Men med sex nya partnerskap bara under förra året, ser vi att tiden börjar bli mogen, säger han.
Kapital för att växla upp
Den pågående nyemissionen på drygt 34 miljoner kronor ska användas för att omvandla samarbeten till konkreta affärer, skapa nya partnerskap och förbättra produkternas funktion och tillverkningskapacitet.
– Vi har kommit långt, men nu gäller det att ta nästa steg. Kapitalet ska hjälpa oss att skala upp och leverera på vår vision, avslutar Torsten Freltoft.
Nyheter
Elekta är en trolig uppköpskandidat

Analytikern Björn Rydell på Placera lyfter fram Elekta som en av de troligaste uppköpskandidaterna.
“Just nu handlas aktien till de lägsta kursnivåerna på över tio år. Grundarfamiljen Leksell är storägare och ordförande Laurent Leksell börjar bli till åren (fyller 73 i år). Ett tänkbart scenario är att familjen Leksell köper ut Elekta tillsammans med ett riskkapitalbolag.”
Aktien värderas nu kring 10x rörelsevinsten på analytikernas prognoser och de skriver Rydell är lågt både i absoluta och relativa tal. Aktien är samtidigt tillbaka där den var år 2010, alltid har det varit någonting som gjort investerarna missnöjda, så många investerare skulle nog inte gråta om det kom ett bud.

Nyheter
Försvarsbolaget vars värdering gör aktien köpvärd

För ett år sedan gav Dagens industri en köprekommendation till försvarsbolaget Chemring vars värdering ännu inte hade lyft som övriga bolag i sektorn. Det blev ett lyckat råd, men grusades ändå av att det var kraftiga minusgrader i Tennessee vilket ledde till ett tillverkningsstopp i fabriken som ligger där.
Det grundläggande förtusättningarna är dock de samma. Bolaget är väl positionerat för att dra nytta av den kraftiga expansionen inom länders försvar. Chemring har flera olika verksamheter i flera olika länder, men det analytikern Johan Wendel främst lyfter fram är affärsområdet Energetics där sprängämnen tillverkas.
Nyligen florerade rykten att Bain Capital vill köpa upp bolaget, men man kan tänka sig att både riskkapitalbolag och försvarsbolag vill köpa upp hela eller delar av Chemring.
Chemring-aktien stängde veckan på 384 GBp, vilket var 11,6 procent högre än när Dagens industri gav sin ursprungliga köprekommendation för ett år sedan.
-
Nyheter6 dagar sedan
Barista från Dug Foodtech listas på 1 600 Rossmann-butiker i Tyskland
-
Nyheter4 veckor sedan
Saniona siktar mot nya höjder efter framgångsåret 2024
-
Nyheter2 månader sedan
I mars offentliggör EU en lista på prioriterade gruvprojekt, viktigt för Leading Edge Materials
-
Nyheter4 veckor sedan
Erik Selin talar ut efter turbulensen
-
Nyheter2 månader sedan
Novo Nordisk-aktien har rasat över 40 procent från toppen, köp säger Dagens industri
-
Nyheter1 månad sedan
Kvalitetsbolaget Dynavox får en köprekommendation av Dagens industri
-
Nyheter2 månader sedan
Evolution-konkurrenten Light & Wonder lämnar live-casino-marknaden
-
Nyheter2 månader sedan
Analytikerna har en sval inställning till Röko´s IPO