Följ oss

Nyheter

Wicket Gaming knyter världsstjärna till sitt mobilspel

Publicerad

den

Wicket Gaming har ingått ett tvåårigt avtal med den Sydafrikanske världsstjärnan Abraham Benjamin de Villiers. AB de Villiers kommer att agera ambassadör och frontfigur för Cricket Manager Pro.

AB de Villiers är en av de bästa cricketspelarna i modern tid. Han är mest känd för sin innovativa och banbrytande batting-teknik och har satt flera världsrekord under sin 15 åriga internationella karriär. Han har vunnit flera Indian Premier League (IPL) titlar och även agerat som lagkapten för Sydafrikas cricketlandslag. Han avslutade nyligen sin aktiva karriär som cricketspelare och kommer framgent att satsa på en tränarkarriär och andra projekt.

Avtalet innebär ett partnerskap där AB de Villiers blir ambassadör för Cricket Manager Pro. Han kommer därmed synliggöras inne i spelet och ha en central roll i samband med kommande marknadsföringskampanjer. AB de Villiers har 45 miljoner följare på de sociala mediekanalerna Instagram, Facebook och Twitter. Syftet med partnerskapet är att öka kännedom om Cricket Manager samt attrahera nedladdningar av spelet.

Betalar med aktier

Wicket Gaming och AB de Villiers har kommit överens om en kontant ersättning samt ersättning i form av aktier i Wicket Gaming. Merparten av ersättningen utgörs av aktier. Aktierna kommer emitteras genom kvittningsemissioner med planerad första emission i juni 2022.

Eric de Basso, VD i Wicket Gaming, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över att ha fått med AB de Villiers som ambassadör för vårt spel Cricket Manager Pro och att han blir aktieägare i Bolaget. Med AB de Villiers knyter vi till oss en av världens mest kända cricketspelare och vi ser fram emot att engagera honom i Wicket Gaming.”

Abraham Benjamin de Villiers kommenterar:

”Cricket Manager Pro är ett av de mest spännande och utmanande sport manager spelen som finns ute på marknaden, då spelet väcker liv i alla utmaningar och den intensitet som vår briljanta sport medför.”

Benn Harradine, styrelseledamot i Wicket Gaming, kommenterar:

”Att få ombord AB de Villiers i Wicket Gaming är ett stort ögonblick för oss och alla cricket älskare. AB har revolutionerat cricketen med sin unika och innovativa stil. Han anses vara en av cricketvärldens största stjärnor i modern tid. Detta är en milstolpe för bolaget och ger stora möjligheter för bolagets fortsatta satsning på den globala cricketmarknaden.”

Erik Nerpin, Ordförande i Wicket Gaming, kommenterar:

“Vi är stolta över att AB de Villiers väljer att samarbeta med Wicket Gaming. Det faktum att AB på eget initiativ valt att få merparten av sin ersättning i form av aktier i Wicket Gaming stärker vår relation och långsiktigheten i vårt samarbete.”

Presentation av samarbetet

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Nyheter

Carnegie ger en köprekommendation till it-säkerhetföretaget Yubico

Publicerad

den

En Yubikey från Yubico

Carnegie ser starka och långsiktiga drivkrafter till att Yubicos tillväxtresa fortsätter, ger en köprekommendation till aktien.

”Bolaget bakom den phishing-resistenta hårdvarunyckeln Yubikey fick en stark första börsvecka. Carnegie Securities ser starka, långsiktiga drivkrafter inom cybersäkerhet som talar för att Yubicos resa fortsätter.”

Carnegie sätter en riktkurs på 130 kronor. Förutom flera starka trender som talar för en fortsatt stark resa för Yubico så är företaget även en given uppköpskandidat anser firman.

För en vecka sedan gav Dagens industri en köprekommendation.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd gjord av Trading Direkt tidigare idag.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Teckna inte Cortus Energys företrädesemission av konvertibler säger Affärsvärlden

Publicerad

den

Cortus Energy gör just nu en företrädesemission av konvertibler på 61,4 miljoner kronor, vilket kan utökas till 71,4 miljoner kronor.

Affärsvärlden har tittat närmare på läget för bolaget och emissionen och ger rådet att inte teckna. Bolaget har ett antal olika skulder och Affärsvärlden konstaterar att denna företrädesemission ökar skuldsättningen utan att bolaget har en intjäningsförmåga som varken matchar skulderna eller burnraten.

En intressant detalj som Affärsvärlden uppmärksammar är att Cortus Energy indirekt ger en omsättningsprognos för de kommande 12 månaderna på 25 miljoner kronor. Analytikern väljer att inte uttryckligen säga om det verkar troligt eller inte.

Vill man höra vad bolaget har att säga så kan man lyssna till nedanstående presentation som gavs för tio dagar sedan.

Cortus Energys VD Rolf Ljunggren presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära