Följ oss

Nyheter

Bonnier Ventures köper aktier i Acast för 150 miljoner

Publicerad

den

Bonnier Ventures har köpt aktier i Acast för 150 miljoner kronor och ökat sitt ägande till 12,3 %.

Som en av de första investerarna i Acast redan 2015 har Bonnier Ventures haft möjlighet att följa bolaget över en lång tid. I juni förra året noterades bolaget på Nasdaq First North Growth Market till 38 kronor per aktie. Sedan dess har dock aktien halverats i pris. Idag är aktien upp något och kostar nu 21 kronor. Bonnier Ventures har tagit tillfället i akt och ökat sitt innheav.

”Vi är imponerade av såväl team som långsiktig potential, och som strategisk investerare inom Media Tech känns det roligt att utöka vårt ägande i Acast” – säger Stina Andersson, VD för Bonnier Group.

Detta är Acast

Acast grundades 2014 och är världens största oberoende podcastplattform. Acast är en pionjär inom det öppna ekosystemet för podcasts och har skapat en marknadsplats där annonsörer kan rikta sig till engagerade lyssnare på ett effektivt sätt genom dynamisk annonspublicering och sponsorskap medan poddkreatörer ges tillgång till flera olika intäktsmöjligheter och verktyg för att expandera sin lyssnarbas. 

Acast har en global närvaro i över tolv länder och under 2021 uppgick antalet lyssningar på Acast-anslutna podcasts till cirka 3,7 miljarder och idag har Acast fler än 40,000 shower anslutna till sin plattform.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära