Följ oss

Nyheter

Uppsida på minst 50 procent i Millicom anser Dagens industris analytiker

Publicerad

den

Millicom-aktien har över längre tid inte varit någon rolig historia. Men i bakgrunden har bolaget kapat kostnader, köpt ut minoritetsägare i dotterbolag och samtidigt sålt verksamhet som inte passat in i det som idag är en teleoperatör i Lantinamerika. Sedan Xavier Niel undan för undan har ökat sitt ägande i Millicom och tagit greppet om företaget så har även förhoppningarna hos övriga aktieägare väckts till liv igen.

Dagens industri ger nu en köprekommendation till Millicom-aktien och tar sikte på 300 kronor, vilket är en uppsida på 50 procent. Men det ska ses som en första anhalt, för det kan bli mer, även om resan inte är riskfri.

Med den nya huvudägaren Xavier Niel har Millicom fått en av sektorns skickligaste och mest offensiva ägare skriver Dagens industris analytiker Richard Bråse. Caset med Millicom är inte heller främst tillväxt, utan det handlar om att allt hårt arbete som gjorts och fortsätter att göras leder till att resultatet konverteras till fritt kassaflöde.

”Här är det decentralisering, förenkling och en stor portion kostnadsbesparingar som ska göra att ett lågt värderat rörelseresultat före av- och nedskrivningar, ebitda, ska konverteras till fritt kassaflöde.”

”2024 räknar Millicom med att generera 550 miljoner dollar, motsvarande 5,8 miljarder kronor, i fritt kassaflöde hänförligt till moderbolagets ägare. Det motsvarar 17 procent av bolagets börsvärde.”

Millicom ger ingen officiellt prognos för längre än innevarande år, med bolagets styrelseordförande säger ändå att ett fritt kassaflöde på motsvarande 5,7 miljoner kronor är hållbart framöver.

Bolagets skulder är fortfarande relativt höga. Men Dagens industris analytiker lyfter fram att bolaget ska sälja sina master och efter det kommer nivån på skulderna inte längre vara något som bolaget behöver prioritera.

Nyheter

Big Akwa bekräftar planer på en framtida IPO

Publicerad

den

Grundarna av Biq Akwa utanför en av SCAs massafabriker

Biq Akwa, som grundats av Elena Petukhovskaya och Hugo Wikström, vill driva storskalig landbaserad fiskodling. Ett stort fokus för bolaget är att så mycket som möjligt ska återanvändas, vilket även inkluderar att odlingen ska ske i anslutning till massafabrik för att kunna använda och cirkulera varandras strömmar.

Den första anläggningen som Big Akwa designar ska producera 6 000 ton regnbågslax per år. För sin första fas har bolaget tagit in ett mindre antal miljoner kronor i kapital. Men för att bygga en stor anläggning krävs självklart rejält med finansiering.

Big Akwa söker nu en CFO som kan hjälpa företaget med resan och där bekräftar man även att en börsnotering finns i planerna inom 5 år.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får en beställning på 6,6 miljarder kronor för leverans under 2027-2028

Publicerad

den

SAAB-logga

Saab har idag tagit fått en beställning på ett antal försvarssystem och materiel från en regeringen i ett land i västvärlden. Ordervärdet är cirka 6,6 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance.

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras skriver Saab.

Fortsätt läsa

Nyheter

Vinstvarning från Tokmanni

Publicerad

den

Produkter hos Tokmanni

Tokmanni meddelade denna kväll att försäljning under det andra kvartalet påverkades av den sena starten på vårsäsongen. Konsumenternas förtroende förväntas vara fortsatt svagt, särskilt i Finland, under återstoden av året, och dessutom förväntas momshöjningen i Finland den 1 september 2024 och högre fraktkostnader än föregående år ha en negativ inverkan på lönsamheten under andra halvåret.

Ny guidning för 2024

År 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 650-1 730 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 98-118 miljoner euro.

Tidigare guidning för 2024 utfärdad av Tokmanni Group den 13 februari 2024

Under 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 660-1 760 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 110-130 miljoner euro.

Preliminär information om det finansiella resultatet för första halvåret 2024

Baserat på preliminär och oreviderad information uppgick intäkterna till cirka 761,7 miljoner euro och jämförbar EBIT till cirka 22,7 miljoner euro under första halvåret 2024.

4–6/20244–6/2023Förändring %1–6/20241–6/2023Förändring %
Intäkter, MEUR422.5318.932.5%761.7557.136.7%
Jämförbar EBIT, MEUR27.828.5-2.4%22.726.2-13.5%
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära