Följ oss

Nyheter

Uppsida på minst 50 procent i Millicom anser Dagens industris analytiker

Publicerad

den

Millicom-aktien har över längre tid inte varit någon rolig historia. Men i bakgrunden har bolaget kapat kostnader, köpt ut minoritetsägare i dotterbolag och samtidigt sålt verksamhet som inte passat in i det som idag är en teleoperatör i Lantinamerika. Sedan Xavier Niel undan för undan har ökat sitt ägande i Millicom och tagit greppet om företaget så har även förhoppningarna hos övriga aktieägare väckts till liv igen.

Dagens industri ger nu en köprekommendation till Millicom-aktien och tar sikte på 300 kronor, vilket är en uppsida på 50 procent. Men det ska ses som en första anhalt, för det kan bli mer, även om resan inte är riskfri.

Med den nya huvudägaren Xavier Niel har Millicom fått en av sektorns skickligaste och mest offensiva ägare skriver Dagens industris analytiker Richard Bråse. Caset med Millicom är inte heller främst tillväxt, utan det handlar om att allt hårt arbete som gjorts och fortsätter att göras leder till att resultatet konverteras till fritt kassaflöde.

”Här är det decentralisering, förenkling och en stor portion kostnadsbesparingar som ska göra att ett lågt värderat rörelseresultat före av- och nedskrivningar, ebitda, ska konverteras till fritt kassaflöde.”

”2024 räknar Millicom med att generera 550 miljoner dollar, motsvarande 5,8 miljarder kronor, i fritt kassaflöde hänförligt till moderbolagets ägare. Det motsvarar 17 procent av bolagets börsvärde.”

Millicom ger ingen officiellt prognos för längre än innevarande år, med bolagets styrelseordförande säger ändå att ett fritt kassaflöde på motsvarande 5,7 miljoner kronor är hållbart framöver.

Bolagets skulder är fortfarande relativt höga. Men Dagens industris analytiker lyfter fram att bolaget ska sälja sina master och efter det kommer nivån på skulderna inte längre vara något som bolaget behöver prioritera.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära