Följ oss

Nyheter

Svolder på 20 minuter

Publicerad

den

Kompass för investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Svolder som är noterat på Stockholmsbörsen. Svolder var för övrigt en aktie som Dagens industri rekommenderade för 2024.

Svolders affärsidé är att med en noggrann analys investera i attraktivt värderade noterade svenska småbolag. De gör det långsiktigt och fokuserat för att skapa värde till aktieägarna.

Målet är att långsiktigt skapa en totalavkastning som klart överstiger småbolagsmarknaden där de strävar efter att uppvisa en utdelningstillväxt.

Fokus ligger på aktiv förvaltning av aktier inom segmentet småbolag på den svenska aktiemarknaden, där småbolag avser bolag med ett börsvärde på upp till 20 miljarder kronor. Om en aktie i portföljen presterar exceptionellt bra och stiger över den satta gränsen kommer de inte att sälja enbart av den anledningen.

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Svolder

Svolders innehav vid senaste rapporten

Investmentbolaget Svolders innehav

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära