Följ oss

Nyheter

Tele2 är en aktie med hög utdelning med chans till uppköp på toppen

Publicerad

den

Tele2 har presenterat sin rapport för fjärde kvartalet och både resultat och kassaflöde var bättre än väntat. Men aktien gick ner något, drivet av att bolaget knappt kommer att tjäna några pengar på tjänsteintäktstillväxten under 2024, samt att bolaget kommer att göra betydande investeringar även under 2025.

Efter 2025 förväntas investeringarna falla tillbaka och Dagens industris analytiker Richard Bråse skriver att då kommer den organiska utdelningstillväxten att öka med omkring 1 krona per aktie. För 2024 skriver han att det fria kassaflödet landar på 4,7 miljarder kronor, vilket motsvarar hela 7,9 procent av börsvärdet. Den föreslagna utdelningen på 6,90 kronor motsvarar en direktavkastning på dryga 8 procent.

Förutom att Tele2-aktien ger en hög utdelning så lyfter Richard Bråse fram att man får en liten option också, i form av att Tele2 är en potentiell uppköpskandidat. Någon operatör med ambitioner kan tänkas vilja köpa företaget. De chanserna har ökat något efter att ordföranden för Tele2:s huvudägare Kinnevik sagt att de kan tänka sig att sälja.

Nyheter

Bilia är en lågt värderad aktie som är bra att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Bilar hos Bilia

Dagens industris analytiker Ulf Petersson har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Han räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Dagens industris analytiker Ulf Petersson kommenterar sin analys
Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra aktier som är bra att investera i enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har tittat närmare på nio bolag denna vecka och det mynnar ut i köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp


Avvakta

  • Saab
  • C-Rad
  • Mentice
  • Bonesupport
  • W5 Solutions
Fortsätt läsa

Nyheter

Securitas på 20 minuter

Publicerad

den

Securitas-skylt

Bolagsanalyspodden har gjort en genomgång av Securitas på knappt 20 minuter. Securitas är ett världsledande företag som tillhandahåller säkerhet. Företaget har 358 000 medarbetare och förutom att tillhandahålla säkerhetsvakter så använder företaget även teknik.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära