Följ oss

Nyheter

Star Vaults Mortal Online 2 lanseras den 26 oktober

Publicerad

den

Mortal Online 2 från Star Vault

Star Vault meddelade idag att Mortal Online 2 har givits ett lanseringsdatum för Early access, persistent release, på Steam. Lanseringsdatumet har fastställts till den 26 oktober. Star Vault planerade tidigare för att släppa spelet i slutet av september. En viktig anledning till att senarelägga spelsläppet till slutet av oktober är att marknadsförutsättningarna bedöms vara mer gynnsamma då.

Bolaget har tidigare i år genomfört två framgångsrika stresstester som givit mycket värdefulla data och resulterat i uppdaterade och förbättrade system för Mortal Online 2. Inför lanseringen i oktober planerar Star Vault att genomföra ytterligare ett test där fokus är på spelupplevelsen för nybörjare. Detta planeras ske i början av september helt via Steam efter att en större speluppdatering har släppts.

”Det känns fantastiskt att vi äntligen har spikat datumet för Mortal Online 2 och att vi därmed inte lanserar samtidigt som Amazon Games storsatsning New World”, säger Star Vaults VD, Henrik Nyström, i en kommentar.

Nyheter

Tredje innehavet som listas för eBlitz Group

Publicerad

den

Produkter från FSport

Det lilla investmentbolaget eBlitz Group har under knappa fyra månaders tid sett två av sina innehav börsnoteras och nu är det dags för det tredje, FSport. Första handelsdag för FSports aktier på Nasdaq First North är den 30 september. FSport är ett spel- och mediabolag inom daily fantasy sports och affiliatemarknadsföring och gör inför noteringen en emission på drygt 20 Mkr.

eBlitz Group investerade 0,75 Mkr i FSport via en private placement som gjordes i juni.

Kraftiga överteckningar i tidigare noteringar

De två företagen som noterats under föregående månader fick sina noteringsemissioner kraftigt övertecknade. Fragbites emission tecknades till 788 procent och SOZAPs tecknades till cirka 794 procent. Det återstår att se hur det går för FSport men tidigare nogtaringar har synliggjort övervärden i eBlitz, som tidigare hette Onoterat.

Fortsätt läsa

Nyheter

Fragbite Group – förvärvande gamingbolag med välfylld kassa

Publicerad

den

Spelmiljö från ett av Fragbite Groups spel

Fragbite Group är ett förvärvande gamingbolag med en välfylld kassa som noterades på First North i juli. Bolaget har för sin storlek en bred spelportfölj som genererar ett löpande kassaflöde. Verksamheten presenterar här av vd Stefan Tengvall.

Fortsätt läsa

Nyheter

Uppsidan stor i fastighetsbolaget Mofast enligt analytiker

Publicerad

den

Affärsvärldens analytiker skriver i en analys att det finns en stor uppsida i fastighetsbolaget Mälardalen Omsorgsfastigheter som genomgår en förändring. Bolaget har varit ett ”konsultdrivet fastighetsbolag” med en portfölj av fastigheter, men håller nu på att bli ett riktigt fastighetsbolag med en egen organisation som ska expandera fastighetsbeståndet. Bolaget håller även på att byta namn till Mofast och ska flytta sin notering till First North.

Affärsvärlden skriver att aktien handlas till en substansrabatt på 11 procent.

”Mofast har mycket kvar att göra men lyckas bolaget nå de nya målen finns en god chans att aktien någon gång framöver prissätts mer likt övriga samhällsfastighetsbolag på börsen. Då är uppsidan stor. För den som gillar små fastighetsbolag är detta ett köpråd”

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära